Hrvatska jezikoslovna čitanka

Šifra: 403-22-50
Izdavač: Globus, Zagreb
Godina izdanja: 1990

Dimenzije: 16,00 x 24,00 cm.
Opseg: 322 stranice.
Uvez: meki, plastificiran, s preklopom.
Stanje knjige: odlično.

Biblioteka Posebna izdanja.

Preuzeto s korica:
Hrvatska jezikoslovna čitanka djelo je od prvorazredne važnosti za jezičnu kulturu. Takve zbirke jezičnih priloga većeg ili manjeg opsega u svijetu su veoma tražene, a u nas su rijetke. Ipak, tiskanje takve knjige pobuđuje veliko zanimanje koje proizlazi iz potrebe za njegovanjem jezične kulture. Osobita vrijednost Babićeva djela jest u tome što je riječ o tekstovima stručnjaka, objavljenima u periodici (ponajviše časopisu »Jezik«) u rasponu više od tri desetljeća. Autor je pomno pratio što je aktualno i kritično u jezičnoj kulturi te adekvatno reagirao.
Djelo se odlikuje modernošću pristupa, ono znatno premašuje prosjek produkcije tzv. jezičnih savjetnika, u idejnom pogledu nadmašuje i savjetnike leksikografskog tipa. Drugi je dio knjige monografskog karaktera: otvara nove vidike i donosi originalna rješenja s područja glasova, naglasaka, sintakse, leksikografije i jezične standardizacije.
Terminološki, Babićevo djelo odražava suvremeno stanje u hrvatskoj lingvističkoj literaturi i praksi, ali registrira i terminološka kolebanja, uvijek obrazloženo i razložno preporučujući najadekvatnije termine.



Pogledajte sve od nakladnika: Globus, Zagreb
Pogledajte sve iz područja: Književnost / Znanost o književnosti / lingvistika


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.