Turkalj, Nenad: Historija muzike

Autor: Turkalj, Nenad
Šifra: 1031-19-8
Izdavač: Naprijed, Zagreb
Godina izdanja: 1980

Dimenzije: 12,50 x 21,00 cm.
Opseg: 388 stranica.
Uvez: tvrdi, impregnirano platno; s plastificiranim zaštitnim ovitkom.
Stanje knjige: odlično.

S ovitka:
Ova će knjiga pružiti korisne podatke i opise svakom posjetio­cu koncerta ili muzičkog kazali­šta, slušaocu muzičkih radioemi­sija i gledaocu televizijskog mu­zičkog programa, pa i ljubitelju gramofonskih ploča i kazeta - ako želi upotpuniti svoje pozna­vanje muzičkog stvaralaštva kroz historijske epohe, te ako želi bo­lje uočiti i dublje i potpunije razumjeti muziku koju su stva­rali najznačajniji kompozitori prošlosti ali i našeg vremena; jer ova HISTORIJA MUZIKE te­melji se na prikazu najznačajni­jih djela i stvaralaca prisutnih u živim repertoarima koncerata, muzičkih kazališta, radija i me­haničkih snimaka, a pisana je na pregledan i razumljiv način ...

Knjiga je gra­đena kao pregled historijskih epoha muzičkog stvaralaštva u njihovoj povezanosti s društve­nim i općim kulturnim kretanji­ma. Izbjegavajući opterećivanje izlaganja biografskim detaljima autor je analizama ili bar kra­ćim naznakama prokomentirao najvrednija i najčešće izvođena djela svih epoha, pa ova knjiga može poslužiti i kao priručni koncertni i operni vodič.


Pogledajte sve od autora: Turkalj, Nenad
Pogledajte sve od nakladnika: Naprijed, Zagreb
Pogledajte sve iz područja: Umjetnost / glazba / glazba-razno


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.