Marušić, Joško: Grgur iz Nina

Autor: Marušić, Joško
Šifra: 1577-10-50
Izdavač: Naklada Jesenski i Turk, Zagreb
Godina izdanja: 2005

Dimenzije: 12,50 x 20,00 cm.
Opseg: 132 stranica.
Uvez: meki.
Stanje knjige: odlično.

Bilješka o autoru

Joško Marušič rodio se 1952. u Splitu. U rodnome je gradu završio gimnaziju. Na Arhitektonskom fakulte­tu u Zagrebu diplomirao je 1975. godine. Intenzivno se bavi stripom, karikaturom, ilustracijom, literatu­rom. Radi i produkcije te surađuje na televiziji, piše scenarije i režira brojne emisije u dokumentarnom programu, ali naviše ga zanimaju animirani filmovi. Od 1992. do 1998. godine bio je um­jetnički direktor Svjetskog festivala animacije u Zagrebu.
Jedan od najpoznatijih autora Zagrebačke škole animacije. U najstrožim retrospektivama i antologijama zagrebačke animacije uvijek je neki njegov film. Za svoje filmove dobio je brojne i naj­značajnije nagrade na svjetskim festivalima animacije. Utemelji­telj je i prvi predstojnik Odsjeka za animirani film i nove medije na zagrebačkoj Akademiji likovnih umjetnosti, gdje predaje tri kolegija.

Ilustrirao je oko tridesetak slikovnica za djecu za što je isto tako dobio mnoge nagrade. Napisao je knjigu o jednoj navadi Pedeset valjanih razloga da djeca grizu nok­te (2000). Autor je opsežnog literarno-povijesnog djela Istinita priča o Hrvatima (2002) koje je i ilustrirao, a ob­javljeno je i istoimeno englesko izdanje. Sa suradnici­ma potpisuje knjigu Alkemija animiranoga filma (2004), o teoriji, estetici, tehnologiji i povijesti animacije.

KNJIGA JE BIBLIOFILSKO IZDANJE. OTISNUTA JE U 777 PRIMJERAKA.
AUTOR JE VLASTORUČNO POTPISAO I NUMERIRAO 77 PRIMJERAKA.

OVA KNJIGA NOSI BR. 39. I POTPIS AUTORA!Pogledajte sve od autora: Marušić, Joško
Pogledajte sve od nakladnika: Naklada Jesenski i Turk, Zagreb
Pogledajte sve iz područja: Škrinjica s blagom / numerirani primjerci


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno