Šimunović; Fredotović; Golem; Kordić: Gradovi i regije hrvatskog priobalja

Puna knjižarska cijena: 229,00 kn | € 12,74

Naša cijena

96,00 kn
120,00 kn

| € 12,74
€ 15,93

Fiksni tečaj: 1 € = 7,53450 kn

Vaša ušteda: 133,00 kn | € 17,65

Dodaj u košaricu

Što je lista želja?

Dimenzije: 14,00 x 20,00 cm.
Opseg: 263 stranica.
Uvez: meki.

Gradovi i regije hrvatskog priobalja razmotreni su u knjizi s nekoliko gledišta, s gledišta povijesnih zbivanja, s gledišta geografskih osobitosti prostora kao postojanoga čimbenika u vremenu i prostoru, s gledišta demografskih tokova koja upućuju na dinamičnost društvenih i političkih prilika u razvoju gradova te s ekonomskoga gledišta, koje je vrlo važno za osvjetljivanje prilika u društvu, za tumačenje rasta gradova i brojnih ekonomskih poremećaja koji su djelovali na razvoj gradova i njihovih regija.

Knjiga je podijeljena na tri dijela. U prvome je, radi potpunijega razumijevanja razvoja grada, dan cjeloviti i regionalni prikaz geografije prostora te povijesno-geografski razvoj gradova tijekom stoljeća. U istom je dijelu obrađena demografija gradova te neki sustavni prikazi gradova priobalja. U posljednjem poglavlju prvog dijela knjige obrađene su luke u priobalju kao integralni dijelovi gradova i njihovo povijesno značenje za razvoj gradova, kao i proces metropolitanizacije vodećih gradova priobalja.
U drugom dijelu knjige obrađena je opća teorijska i aktualna problematika regija, regionalizacije i regionalizma u nas i u usporedbi s europskim regionalizmom.

U trećem su dijelu obrađene aktualne političke regije u priobalju, tj. županije s gledišta stanja u regijama i s gledišta nekih problema funkcioniranja regija u priobalju.
Doprinos je ove knjige ponajprije otvaranje pitanja jadranskog identiteta, tj. istraživanje i afirmacija povijesnih i aktualnih vrijednosti tog prostora kao važne podloge za kreiranje budućnosti ljudi koji ondje žive.
Knjiga je namijenjena svima koji se bave općenito jadranskim pitanjima, posebno s gledišta značenja gradova i regija za razvitak i očuvanje jadranskog prostora.

Knjiga kao nova!Pogledajte sve od autora: Šimunović; Fredotović; Golem; Kordić
Pogledajte sve od nakladnika: Školska knjiga, Zagreb; Sveučilište u Splitu, Ekonomski fakultet, Split
Pogledajte sve iz područja: Prirodne znanosti / geografija / geodezija / geologija


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.