Burroughs, W. S.: Goli ručak

Autor: Burroughs, W. S.
Šifra: 87-20-31
Godina izdanja: 2000

Dimenzije: 13,00 x 19,00 cm.
Opseg: 254 stranica.
Uvez: meki, plastificiran.
Stanje knjige: odlično.

Prijevod: Borivoj Radaković.

S poleđine knjige:
"Ja nisam zabavljač... ja sam instrument za zapisivanje", zapisao je legendarni narkoman, homoseksualac, ubojica vlastite žene, ali i jedan od najvećih američkih književnika 20. stoljeća - William Seward Burroughs.

I uistinu, o knjizi poput ove u kojoj se gotovo filmski izmjenjuju iracionalno i halucinantno, homoseksualno i šokantno, apokaliptično i parodijsko, kontroverzno i inovativno... možemo reći skoro sve osim da je "zabavna". Ona se buni i opire književnim konvencijama, kritizira totalitarizam i nasilje, a upravo zaglušujuće vrišti protiv droge i narkomanije.

Iako knjiga kao i autor, na žalost (a možda i na sreću!), nikad nisu imali podršku akademske kritike, brojni ugledni štovatelji među književnicima i rock glazbenicima priskrbili su im kultni status. Goli ručak se i danas smatra "autentičnim remek-djelom", dok je Gentleman junkie, kako su zvali tog "gurua beat generacije" - uvelike utjecao i na kasniju rock generaciju.

Šareni dućan pak, sa zadovoljstvom "čupa" još jednu jedinstvenu knjigu iz zaborava, osiguravajući joj nezaobilazno mjesto u svakoj zahtjevnijoj biblioteci.


Pogledajte sve od autora: Burroughs, W. S.
Pogledajte sve iz područja: Književnost / Svjetska proza i drama / pojedinačni naslovi


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno