Cernecca, Domenico: Glumac u filmu

Autor: Cernecca, Domenico
Šifra: 499-22-29
Izdavač: Školska knjiga, Zagreb
Godina izdanja: 1974

Naša cijena

48,00 kn
60,00 kn

| € 6,37
€ 7,96

Fiksni tečaj: 1 € = 7,53450 kn

Dodaj u košaricu

Što je lista želja?

Dimenzije: 13,50 X 20,00 cm.
Opseg: 348 stranica.
Uvez: meki, kartonski.
Stanje knjige: vrlo dobro; na nekoliko stranica korištena grafitna olovka (obrisivo).

IX neizmijenjeno izdanje.

Iz predgovora:
Tečaj »Talijanski za odrasle« treba da ispuni prazninu koja se kod nas osjeća zbog pomanjkanja prikladnog priručnika talijanskog jezika za šire slojeve. Namijenjen je širokom krugu i može poslužiti za razne kurseve, radnička sveučilišta i pojedince.

Cjelokupnu gramatiku nastojao sam obraditi u osnovnim crtama. Tematika je uzeta iz raznih situacija svakidašnjeg života.

Jezik je govorni, a uz svaku temu uzete su najpotrebnije riječi.

Primjeri koji objašnjavaju gramatička pravila uzeti su iz štiva.

Upotrijebio sam direktnu metodu i nastojao sam da u izlaganju provedem princip postupnosti. Uz svako štivo, pod naslovom »Izrazi i riječi«, protumačio sam fraze (ne doslovno, već po smislu), teže prevodiva mjesta ili konstrukcije koje se na ovom stupnju još ne obrađuju. To olakšava upotrebu udžbenika, osobito samoucima.

Različitim slovima označio sam samoglasnike u slučajevima gdje akcent stoji na trećem ili četvrtom slogu od kraja ili kad naglašavanje predstavlja izvjesnu teškoću.

Iza svakog štiva ima velik broj vježbi, koje u prvom redu obuhvaćaju gramatiku obrađenu u štivu i onu koju treba neprestano ponavljati i uvježbavati.

Na kraju tečaja dodao sam nekoliko konverzacionih vježbi, nekoliko najćešćih izraza u pismima i nešto iz trgovačke korespondencije. Rječnik na kraju obuhvaća sve riječi iz tečaja i odgovarajuću frazeologiju.


Pogledajte sve od autora: Cernecca, Domenico
Pogledajte sve od nakladnika: Školska knjiga, Zagreb
Pogledajte sve iz područja: Rječnici / priručnici za učenje jezika / talijanski


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.