Početna Društvene znanosti pravo Globalno naslijeđe MKSJ

Pejić-Sremec, Rada (urednica): Globalno naslijeđe MKSJ

Autor: Pejić-Sremec, Rada (urednica)
Šifra: 766-21-124
Izdavač: Outreach program MKSJ, Haag
Godina izdanja: 2012

Dimenzije: 16,00 x 23,50 cm.
Opseg: 162 stranice.
Uvez: meki, plastificiran.
Stanje knjige: odlično.

Transkript konferencije Haag 15.-16. novembar 2011.

Preuze
to:

Ova publikacija objedinjuje transkripte dvodnevne konferencije “Globalno naslije đe MKSJ”, koja je održana u Haagu 15. i 16. novembra 2011. u organizaciji Me đunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju. Konferencija je okupila vodeće ljude iz akademskog života, me đunarodne sudije i pravnike, predstavnike država i pripadnike civilnog društva kako bi istražili uticaj rada Me đunarodnog suda na me đunarodno humanitarno pravo i me đunarodni krivični postupak, kao i potencijal sudske prakse MKSJ-a na oblikovanje buduće krivične pravde i unapre đenje ljudskih prava. U radu konferencije je učestvovalo preko 350 osoba, a me đu učesnicima i gostima su bili najviši zvaničnici Me đunarodnog suda, sudije, rukovodeće osoblje Me đunarodnog suda, Radne grupe Savjeta bezbjednosti za ad hoc Me đunarodne sudove, osoblje Odjela za vladavinu prava iz sjedišta UN-a, predstavnici nacionalnih akademskih i pravnih zajednica iz bivše Jugoslavije, nevladinih organizacija, me đunarodnih organizacija, organa Evropske unije, pravni savjetnici ambasada u Haagu, me đunarodni pravni istraživači, predstavnici univerziteta, me đunarodnih pravnih udruženja i analitičkih instit
uta.


Pogledajte sve od autora: Pejić-Sremec, Rada (urednica)
Pogledajte sve od nakladnika: Outreach program MKSJ, Haag
Pogledajte sve iz područja: Društvene znanosti / pravo


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.