Frizirani Pearl Harbor

Autor: Schuler, F.; Moore, R.
Šifra: 1329-18-14
Izdavač: OOUR Informativno revijalna izdanja NIŠRO Vjesnik, Zagreb
Godina izdanja: 1977

Dimenzije: 12,00 x 20,00 cm.
Opseg: 198 stranica.
Uvez: tvrdi, plastificiran.
Stanje knjige: vrlo dobro.

Crno-bijele fotografije u sredini knjige.

Fokusova biblioteka - Stoljeće rata (5).

Autori: Frank Schuler, Robin Moore.


Preuzeto iz knjige:
Ovo se djelo osniva na autentičnim informaci­jama. Prije tragedije u Pearl Harboru u State Departmentu, Ministarstvu vanjskih poslova, postojala je klika koja je svoje dužnosti obavljala tako da je, u svjetlu povijesti, kriva za neoprostivu nemarnost. Namjeravajući prikriti svoje propuste, ona je po­slije poduzela radnje koje su po svojoj prirodi zlo­činačka konspiracija   i  falsificiranje dokumenata.
Ova je knjiga jedan od proizvoda suvre­menog žurnalizma, kategorije koju knjižna indu­strija naziva »faktion« - mješavinom fakta i fik­cije. Truman Capote i tim Woodward i Bernstein jamačno su (zajedno s nama) najistaknutiji prakti­čari te forme.
Autori su željeli da ništa što je ovdje izneseno ne navede čitaoce na krive zaključke i oni su to nastojali postići tako što se svaki opisani događaj - koliko to autori znaju na temelju opsežnih istra­živanja i potpune dokumentacije - zbio ili barem mogao dogoditi.
Neka čitatelja ne smeta što su neka imena po­jedinaca promijenjena; razlog je tome da se po­štede osjećaji ono nekoliko živih nedužnih osoba koje su imale bilo kakva udjela u zabašurivanju Pearl Harbora.
FRANK SCHULER I ROBIN MOORE


Pogledajte sve od autora: Schuler, F.; Moore, R.
Pogledajte sve od nakladnika: OOUR Informativno revijalna izdanja NIŠRO Vjesnik, Zagreb
Pogledajte sve iz područja: Humanističke znanosti / povijest / drugi svjetski rat


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno