Početna Knjige Rječnici / priručnici za učenje jezika francuski Francusko-hrvatski i hrvatsko-francuski džepni riječnik s gramatikom

Benini, N.; Horetzky, E.: Francusko-hrvatski i hrvatsko-francuski džepni riječnik s gramatikom

Autor: Benini, N.; Horetzky, E.
Šifra: 293-19-4
Izdavač: Školska knjiga, Zagreb
Godina izdanja: 2000

Puna knjižarska cijena: 99,00 kn

Naša cijena

59,50 kn
70,00 kn

Vaša ušteda: 39,50 kn

Dodaj u košaricu

Što je lista želja?

Dimenzije: 10,50 x 14,50 cm.
Opseg: 443 stranice.
Uvez: tvrdi, plastificiran.
Stanje knjige: odlično.

Za osnovnu školu.

Autorice: Nataša Benini, Edita Horetzky.

XIII. izdanje.

Predgovor:

Rječnik sadrži riječi, izraze i osnovne podatke o zemljopisnim povijesnim, civilizacijskim pojmovima koji se nalaze u uddžbenicima i ostaloj radnoj građi za učenje francuskoga jezika u osnovnim školama a dopunjeno je nekim riječima i izrazima iz životnih okolnosti i područja bliskih učenicima ove dobi.
Kao i udžbenici ovaj rječnik sadrži određeni broj nječ, i izraza iz razgovornog jezika osobito onog kojim se služi mladež u svojoj sredini. Takve su riječi u francuskome dijelu rječnika označen efrancuskom kraticom fam. što znači familijarno tj. za uporabu u bliskoj sredini, ne ulazeći pri tome u podrobnijejezične rasprave po kojima bi se te riječi mogle razvrstati u više podskupina U hrvatskome dijelu rječnika te su riječi stavljene u navodnike da bi se istaknula razlika od njegovanog književnog izraza. Nije namiera ovog rječnika preporučiti neknjiževm izraz, ali mu je zadaća s obzirom na komunikacijski pristup u učenju stranog jezika, zabilježiti stanje suvremenog razgovornog jezika i ponuditi različite mogućnosti u sporazumijevanju s izvornim govornicima, osobito iz slične dobne skupine.
Između francusko-hrvatskog i hrvatsko-francuskog dijela rječnika nalazi se pregled gramatike francuskog jezika koja se obrađuje u osnovnoj školi.
Na početku rječnika nalazi se popis, objašnjenja kratica i znakova, objašnjenja internacionalnih znakova za transkripciju glasova francuskog jezika i fonetska abeceda te upute za korištenje ovim rječnikom.Pogledajte sve od autora: Benini, N.; Horetzky, E.
Pogledajte sve od nakladnika: Školska knjiga, Zagreb
Pogledajte sve iz područja: Rječnici / priručnici za učenje jezika / francuski


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno