Početna Knjige Prirodne znanosti biologija Fitoplankton u ekološkom sustavu mora

Vilicic, Damir: Fitoplankton u ekološkom sustavu mora

Autor: Vilicic, Damir
Šifra: 28-23-21
Izdavač: Školska knjiga, Zagreb
Godina izdanja: 2003

Dimenzije: 16,80 x 24,00 cm.
Opseg: 195 stranica.
Uvez: meki, plastificiran.
Stanje knjige: odlično.

Udžbenici Sveučilišta u Zagrebu.

O knjizi:

Knjiga je rezultat autorova istraživačkog rada u Institutu za oceanografiju i ribarstvo u Dubrovniku i na Sveučilištu u Zagrebu. Autor u knjizi donosi svoja iskustva tijekom interdisciplinarnih istraživanja, što studentima daje osnovicu za sveobuhvatno studiranje ekoloških odnosa u moru. Udžbenik je namijenjen studentima za potpuno upoznavanje mikroorganizama u moru (različitih veličinskih frakcija i različitih po tipu prehrane), te složenih ekoloških odnosa u pelagijalu mora. Posebnost knjige je razvojfitoplanktona, te razvoj i sudbina organske tvari u moru, što je važno za procjenu geokemijskih odnosa u hidrosferi i biosferi. U knjigu su velikim dijelom uvršteni rezultati autorova istraživanja u Jadrskome moru. Autor je rezultate uglavnom publiciraou međunarodnim znanstvenim časopisima, a u knjigu


Pogledajte sve od autora: Vilicic, Damir
Pogledajte sve od nakladnika: Školska knjiga, Zagreb
Pogledajte sve iz područja: Prirodne znanosti / biologija


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.