Početna Knjige Umjetnost film Film zvani želja

Vajda, Andžej: Film zvani želja

Autor: Vajda, Andžej
Šifra: 52-19-22
Izdavač: Narodna knjiga, Beograd
Godina izdanja: 1988

Dimenzije: 11,00 x 17,00 cm.
Opseg: 159 stranica.
Uvez: meki, kartonski; s plastificiranim zaštitnim ovitkom.
Stanje knjige: vrlo dobro.

Biblioteka Grifon.

S poljskog preveo: Petar Vujičić.

S poleđine knjige:

Nikada se nisam preterano brinuo za mišljenje vlasti, za njenu rezervisanost ili otpor prema nekim mojim filmovima i projektima. Moja prava briga bilo je gledište, a naročito tada kada nisam uspevao u njega da stignem.
Ali vreme je da najzad kažem radi čega mi je bila potrebna ta sloboda? Zbog čega zapravo, umetnik mora da bude slobodan? Hteo sam da budem slobodan samo zato da bih mogao da se udubim u dušu svoga društva i da izrazim nemire, njegove nade, njegove iluzije! Državni mecena nije mogao da me zameni u tom zadatku. Jer zašto bi činovnik trebalo da poznaje tu tajnu bolje nego ja? Da li po sili svoga zvanja? Ne mislim da bi zatišje zvaničnih kabineta i scenariji o kojima se dugo raspravlja na zasedanjima, mogli da dovedu do sjajnog uspeha. Naprotiv, iz takvih konsultacija nastaju obične tuparije, tvorevine bez ljudskog lica, bez duše.


Pogledajte sve od autora: Vajda, Andžej
Pogledajte sve od nakladnika: Narodna knjiga, Beograd
Pogledajte sve iz područja: Umjetnost / film


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.