Garms, H.; Borm L.: Fauna Evrope

Autor: Garms, H.; Borm L.
Šifra: 55-20-4
Izdavač: Mladinska knjiga, Ljubljana
Godina izdanja: 1981

Naša cijena

120,00 kn
150,00 kn

| € 15,93
€ 19,91

Fiksni tečaj: 1 € = 7,53450 kn

Dodaj u košaricu

Što je lista želja?

Dimenzije: 17,00 x 27,00 cm.
Opseg: 550 stranica.
Uvez: tvrdi poluuvez (karton/umjetna koža).
Stanje knjige: vrlo dobro.

Priručnik za određivanje životinjskih vrsta.

Autori: Harry Garms i Leo Borm.

Stručni suradnici: Otto v. Frisch i Friedrich Schaller.

Ilustracije u boji: Wilhelm Eigener.

Iz predgovora:
Novim leksikonom za određivanje faune Evrope dobili smo djelo koje će po svojoj koncepciji, opremi i sadržaju biti korisno i interesantno kako laicima, tako i studentima biologije i znanstvenim radnicima.
Bogato ilustrirana slikama u boji i crtežima, knjiga sadrži pregled životinjskog svijeta Evrope, koji je raspoređen prema sistematskim kategorijama. Opširan uvod, pregledne tablice i zbijen tekst za određivanje olakšat će korištenje knjigom.
Razumije se, za predstavnike pojedinih životinjskih skupina dani su najnoviji znanstveni podaci o rasprostranjenosti, ekologiji, biologiji, razmnožavanju i sistematici.
Prirodno je što se za ovakvu knjigu morao učiniti izbor jer, prema najnovijoj ocjeni, na Zemlji živi oko 1,2 milijuna opisanih vrsta. Od toga oko 1 milijun otpada na kukce, čiji se broj u Evropi procjenjuje na više od 50 000 vrsta. Ukupan broj vrsta životinja na Zemlji mnogo je veći, i smatra se da ih ima oko 2 milijuna. Zbog tako velikog broja vrsta bilo je problema pri izboru. To smo pokušali riješiti tako da smo sisavce i ptice prikazali gotovo potpuno. Izbor gmazova, vodozemaca i riba obuhvaća samo najpoznatije vrste. Kod beskralješnjaka smo se ograničili na vrste koje se najčešće mogu susresti u prirodi.
U općem dijelu »Faune Evrope«, VII-XXXII, naći će čitalac objašnjenje o sastavu knjige i karte rasprostranjenosti. Osim toga, navedene su važne osobine za određivanje različitih skupina životinja: boja, oblik, peraje, rebra na krilima kukaca, kućice, ljuske s njihovim građevnim svojstvima, izgradnja zadruga itd.
Tablica sistematskog pregleda na početku knjige prikazuje sve životinjske skupine spomenute u knjizi.
Na dio za određivanje nadovezuje se opširna literatura i kazalo, koje obuhvaća oko 10000 natuknica. Naš leksikon za određivanje životinja završava anatomskim crtežima i opisom unutrašnje građe najvažnijih skupina životinja.


Pogledajte sve od autora: Garms, H.; Borm L.
Pogledajte sve od nakladnika: Mladinska knjiga, Ljubljana
Pogledajte sve iz područja: Prirodne znanosti / biologija


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.