Bunar, Elma: Estetska medicina

Autor: Bunar, Elma
Šifra: 1081-19-18
Izdavač: Medicinska naklada, Zagreb
Godina izdanja: 2019

Puna knjižarska cijena: 210,00 kn

Naša cijena

104,00 kn
130,00 kn

Vaša ušteda: 106,00 kn

Dodaj u košaricu

Što je lista želja?

Dimenzije: 16,50 x 23,50 cm.
Opseg: 205 stranica.
Uvez: meki, plastificirani; s preklopom.
Stanje knjige: kao nova.

Biblioteka Priručnici.

Odabrane teme.

Sa stranice nakladnika:

Estetska je medicina nova grana medicine koja je u posljednja dva desetljeća doživjela veliki uspon. Osnovno je obilježje te grane medicine prevencija – koncept njege, brige i skrbi, kojom se sprječava pojava znakova starenja i usporava starenje.

Prihvaćanjem osnovnog koncepta estetske medicine, kojim je se definira kao medicinu za psihofizičko blagostanje, odnosno zdravlje, senzibilizira se sve veći broj ljudi i motivira ih se da vode brigu o prehrani, aktivnom životu, sportu, važnosti tehnika relaksacije, detoksikacije, personalizirane i ciljane uporabe antioksidancija, zaštite i njege kože, pravilne zaštite od sunca i uporabi krema s UV filtrom. To je medicina koja se nalazi na granici između prevencije, održavanja života u dobrom zdravlju i poboljšavanja blagostanja. Danas se može o njoj govoriti kao o medicini blagostanja.

Terapije estetske medicine podrazumijevaju usporavanje starenja i postupke pomlađivanja, a ne maskiranje defekata koji su nastali starenjem. Upravo je to izazov estetske medicine – da u sebe ugradi antiaging i funkcionalnu medicinu, da poboljša funkciju pojedinih organa i tkiva i prevenira bolest u pravom smislu te riječi. Dakle, nije cilj samo spriječiti bolest nego je usporiti i poboljšati psihofizičko blagostanje, koliko god je to moguće.Pogledajte sve od autora: Bunar, Elma
Pogledajte sve od nakladnika: Medicinska naklada, Zagreb
Pogledajte sve iz područja: Medicinske znanosti / medicina - stručna literatura


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno