Abjanić, Ilija: Erotica Croatica

Autor: Abjanić, Ilija
Šifra: 593-06-74
Izdavač: Ex libris, Zagreb
Godina izdanja: 2003

Dimenzije: 15,00 x 24,00 cm.
Opseg: 324 stranica.
Uvez: tvrdi.

Ova je knjiga tiskana prema želji autora s posebno označenom numeracijom i otisnuta
je u 999 primjeraka. Ovaj primjerak ima broj 544.

Preuzeto od nakladnika:

"Riječ je o ključnom djelu iz ostavštine Ilije Abjanića, koji je već kao mladi liječnik počeo skupljati hrvatsko medicinsko nazivlje što ga je godine 1930. i dovršio, nazvavši svoj opsežan rukopis Ljekarski rječnik hrvatskoga govora.

Dodatak tom rukopisu čini Erotica Croatica. Horvatske herotike, jedno od autorovih najzanimljivijih djela - opsežan korpus narodnoga nazivlja vezanom uz erotiku.Ž


Osobita je vrijednost ove građe i u tome što se Abjanić u njezinu bilježenju nije geografski ograničavao područjem na kojem je kao liječnik gotovo tri desetljeća službovao.

Tako uz ikavicu i čakavicu ravnopravno stoje i kajkavizmi što potvrđuje univerzalnost Abjanićeva pristupa hrvatskom jezičnom korpusu.

I sam navodi da je djelo nastajalo pune trideset i tri godine, od 1897. do 1930.

Rukopis Ilije Abjanića Erotica Croatica: Horvatske hervotike doista predstavlja jedan od stvarnih bisera i prije svega se preporuča u znanstvene svrhe: liječnicima, ljekarnicima, pravnicima, prevoditeljima i mnogim drugim mudroslovcima, dakle ljudima od struke koji tu sinonimiju moraju poznavati, ali je istodobno neće iz niskih pobuda i zlorabiti. "


Pogledajte sve od autora: Abjanić, Ilija
Pogledajte sve od nakladnika: Ex libris, Zagreb
Pogledajte sve iz područja: Škrinjica s blagom / numerirani primjerci


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.