Kostelnik, Branko: Eros, laži i pop rock-pjesme

Autor: Kostelnik, Branko
Šifra: 763-20-67
Izdavač: Fraktura, Zaprešic
Godina izdanja: 2011

Dimenzije: 13,50 x21,00 cm.
Opseg: 184 stranice.
Uvez: meki, plastificiran.
Stanje knjige: odlično.

Seksizam i profit u hrvatskoj pop- i rock-glazbi u devedesetima.

Preuzeto s korica:

Eros, laži i pop rock-pjesme govori o lako uočljivim, ali najčešće uporno prešućivanim, porocima hrvatske popularne glazbe. U ovoj kratkoj anatomiji glazbene industrije koja je tijekom devedesetih godina prošlog stoljeća s neskrivenim uzbuđenjem otkrivala draži tržišnoga gospodarstva i komercijalni potencijal nacionalne identifikacije Branko Kostelnik poglavito secira androcentrizam, seksizam i opsesiju profitom. Kao nekadašnji sudionik glazbene scene koji se danas profesionalno bavi fenomenologijom popularne kulture, autor nam se obraća kao insider - član art rock-skupine koja je djelovala u devedesetima (Roderick Novy) - ali istodobno i sociolog kulture koji se zabilježenim razgovorima sa sudionicima glazbene scene i osobnim iskustvima koristi kao studijom slučaja u kojoj se ocrtava duh vremena. Ova analitična i polemična knjiga, čija je osobita vrijednost pogled iznutra, sigurno nije štivo za one koji čitaju samo na plaži.


Pogledajte sve od autora: Kostelnik, Branko
Pogledajte sve od nakladnika: Fraktura, Zaprešic
Pogledajte sve iz područja: Humanističke znanosti / sociologija / antropologija


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.