Gacic, Milica: Englesko-hrvatski rječnik prava

Autor: Gacic, Milica
Šifra: 1118-19-79
Izdavač: Naklada Ljevak, Zagreb
Godina izdanja: 2004

Dimenzije: 16,50 x 24,50 cm.
Opseg: 1510 stranica.
Uvez: tvrdi, plastificirani.
Stanje knjige: odlično.

Međunarodnih odnosa, kriminalistike i forenzičnih znanosti, kriminologije i sigurnosti.

Rječnik prava, međunarodnih odnosa, kriminalistike i forenzičnih znanosti, kriminologije i sigurnosti dvojezični je opsežan i praktičan englesko-hrvatski rječnik koji sadrži više od 128.300 leksičkih jedinica, zavidan broj kolokacija i frazema u obje njegove varijante, britanskoj i američkoj te njihovih značenja na hrvatskome jeziku.

Rječnik obuhvaća sveukupno više od 1.055.000 riječi.

O rječniku:
RJEČNIK je nastao je kao rezultat dugogodišnjih leksikoloških istraživanja (korištenjem metoda korpusne lingvistike) i prevoditeljskog iskustva autorice, te posebnog interesa za sadržaje obrađenih područja, specijalizacije i truda oko njihovog usvajanja. Spoj lingvističkih i primijenjeno lingvističkih spoznaja i neumorno prikupljanje građe, stavljaju korisnicima na raspolaganje izuzetno suvremen, upotrebljiv i relevantan priručnik koji sadrži građu koje veliki dio, do sada, nije bio zabilježen.

RJEČNIK popunjava prazninu u hrvatskoj leksikografiji u trenutku kada je potreba rabljenja engleskoga jezika u obuhvaćenim područjima posebno važna društvena zadaća i nužnost međunarodnoga trenutka.

Namijenjen je prevoditeljima (stručnim i književnim), pravnim i jezičnim stručnjacima, diplomatima, politolozima, dužnosnicima, državnim i javnim službenicima, stranim predstavništvima, svima koji su uključeni u procese europskih integracija i međunarodnih odnosa, novinarima, kriminalistima, kriminolozima, policajcima, stručnjacima za sigurnost, ekonomistima, studentima i svima koji žele pouzdan interdisciplinarni priručnik za engleski jezik.

• MODERAN DVOJEZIČNI PRAVNI RJEČNIK

• VIŠE OD 128.300 LEKSIČKIH JEDINICA

• OPSEŽAN PRAKTIČAN RJEČNIK STRUČNOG NAZIVLJA

• RJEČNIK ZA SVAKI DOM, URED I KNJIŽNICU

• NAMIJENJEN ONIMA KOJI SE BAVE PRAVOM, MEĐUNARODNIM ODNOSIMA, KRIMINALISTIKOM, FORENZIČNIM ZNANOSTIMA, KRIMINOLOGIJOM I SUGURNOŠĆU

• NA RADNOME MJESTU ILI KOD KUĆE

• PREVODITELJIMA

• SVIMA KOJI ŽELE BITI U TOKU SA UKLJUČENJEM U EUROPSKE INTEGRACIJE


Pogledajte sve od autora: Gacic, Milica
Pogledajte sve od nakladnika: Naklada Ljevak, Zagreb
Pogledajte sve iz područja: Rječnici / priručnici za učenje jezika / engleski


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno