Početna Knjige Tehničke znanosti arhitekura i urbanizam Enciklopedija moderne arhitekture

Jurela, Ljubica (glavni urednik): Enciklopedija moderne arhitekture

Autor: Jurela, Ljubica (glavni urednik)
Šifra: 710-19-2
Izdavač: Gradevinska knjiga, Beograd
Godina izdanja: 1970

Dimenzije: 15,50 x 21,50 cm.
Opseg: 311 stranica.
Uvez: tvrdi, platneni, plastificiran zaštitni ovitak.
Stanje knjige: vrlo dobro, ovitak malo oštećen.

Bogato opremljeno crno-bijelim fotografijama, crtežima i tlocrtima u tekstu.
Tisak na kvalitetnom sjajnom papiru.

S ovitka:
Više nego i slikarstvo i vajarstvo, arhitektura određuje prostor u kome se obavlja i odvija naš svakodnevni život. Novi razvoji u arhitekturi u svetu zahtevaju da joj se posveti naročita pažnja i da se u njoj uzme što direktnijeg učešća.
Poznati veliki arhitekti kao Le Corbusier, Wright, Gropius ili Mies van der Rohe doprineli su sigurno isto kao i slavni slikari Picasso, Cezanne i drugi da se u mnogome preobrazi i oformi kulturni lik naše epohe. Enciklopedija, koju objavljujemo i na kojoj je sarađivalo 36 pisaca iz 16 raznih zemalja, je prva knjiga te vrste koja je do sada publikovana. Tu nisu samo iscrpno predstavljeni najvažniji arhitekti našeg vremena, već su isto tako prikazana arhitektonska ostvarenja pojedinih nacija, najznačajniji pravci stilskog izražavanja, novi građevinski materijali kao i najnovija iskustva i dostignuća u konstrukciji. U nizu napisa u kojima se govori o novim građevinskim materijalima, čeliku, armiranom betonu, staklu i plastičnom materijalu isto kao i o savremenim konstrukcijama, zidnim zavesama, Ijuskastim i visećim tavanicama, jednim alfabetskim redom čitalac će moći da se obavesti o osnovnim pravcima, školama i stremljenjima modernog pokreta u rubrikama pod: De Ktijl, Bauhaus, čikaška škola, Art nouveau i dr.


Pogledajte sve od autora: Jurela, Ljubica (glavni urednik)
Pogledajte sve od nakladnika: Gradevinska knjiga, Beograd
Pogledajte sve iz područja: Tehničke znanosti / arhitekura i urbanizam


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.