Početna Knjige Enciklopedije / leksikoni Enciklopedija hrvatske umjetnosti I

Domljan, Žarko (gl. ur.): Enciklopedija hrvatske umjetnosti I

Autor: Domljan, Žarko (gl. ur.)
Šifra: 533-11-2
Izdavač: Leksikografski zavod "Miroslav Krleža", Zagreb
Godina izdanja: 1995

Dimenzije: 21,50 x 29,50 cm.
Opseg: 640 stranica.
Uvez: tvrdi, umjetna koža, zlatotisak; plastificirani zaštitni ovitak.
Manje oštećenje ovitka nakanadno korogirano samoljepljivom trakom.

Svezak 1 (A-Z)

Preuzeto s korica enciklopedije:

"Enciklopedija hrvatske umjetnosti prvo je djelo medu izdanjima Leksikografskoga zavoda "Miroslav Krleža" u kojemu je sustavno i pregledno obrađena ukupna hrvatska likovna umjetnost.
Uz tradicionalne umjetničke discipline slikarstvo, kiparstvo, arhitekturu i primijenjenu umjetnost obrađena je i grada iz šireg područja kulturne povijesti, potom iz posebnih znanstvenih disciplina kao što su arheologija, muzeologija ili zaštita spomenika, u onome dijelu koji pripada likovnom umjetničkom izrazu. Oslonom na rezultate suvremenih povijesnoumjetničkih istraživanja, koja uspostavom samostalne hrvatske države dobivaju nov zamah i sadržaj, Enciklopedija hrvatske umjetnosti donosi nove znanstvene sinteze: u njima su ispravljena mnoga prijašnja netočna tumačenja, a iznesen je i niz dosad nepoznatih podataka, atribucija, hipoteza i interpretacija.
Većinu enciklopedijskih članaka čine biografije umjetnika i zemljopisno-spomenički lokaliteti, pa je Enciklopedija s jedne strane cjelovit imenik hrvatskih umjetnika, a s druge dosad najpotpuniji topografski inventar umjetničkih spomenika Hrvatske. Obrađeni su, osim toga, i oni spomenički lokaliteti izvan granica Hrvatske koji su vezani uz kulturnu povijest hrvatskog naroda.
Enciklopedija donosi obilje umjetničkih reprodukcija izrađenih u najsuvremenijoj tehnologiji četverobojnog tiska, čime se djela istaknutih umjetnika prvi put približuju stručnjacima i širem krugu zainteresiranih poznavatelja i ljubitelja umjetnosti.
Enciklopedija hrvatske umjetnosti pouzdani je izvor podataka i vodič u stručnim pitanjima, a istodobno i mjesto gdje je prvi put sustavno prikazan doprinos hrvatskog stvaralačkog genija ukupnim kulturnim naporima čovječanstva."
SVEZAK 1 (A-Nove) sadrži:
2700 članaka
50 000 redaka
936 ilustracija u boji
81 ilustracija u crno-bijeloj tehnici
41 tlocrt
8 planova i karata

Dostupnost u Internet trgovini: odmah.
Dostupnost u antikvarijatu Studio u Masarykovoj 20, Zagreb:
u roku od 24 sata.Pogledajte sve od autora: Domljan, Žarko (gl. ur.)
Pogledajte sve od nakladnika: Leksikografski zavod "Miroslav Krleža", Zagreb
Pogledajte sve iz područja: Enciklopedije / leksikoni


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.