Početna Knjige Enciklopedije / leksikoni Enciklopedija hrvatske povijesti i kulture

Karaman, Igor (glavni urednik): Enciklopedija hrvatske povijesti i kulture

Autor: Karaman, Igor (glavni urednik)
Šifra: 101-22-25
Izdavač: Školska knjiga, Zagreb
Godina izdanja: 1980

Naša cijena

€ 13,27
€ 26,54

| 99,98 kn
199,97 kn

Fiksni tečaj: 1 € = 7,53450 kn

Dodaj u košaricu

Što je lista želja?

Dimenzije: 33,00 x 23,50 cm.
Opseg: 911 stranica.
Uvez: tvrdi s plastificiranim zaštitnim ovitkom.
Stanje knjige: odlično.

Na kraju se nalazi LVI tabli (crno-bijele karte i ilustracije).

Sadrži crno-bijele fotografije, faksimile dokumenata, slike i karte.

Preuzeto s interneta:
Enciklopedija svojim osnovnim sadržajem obuhvaća povijesni razvitak Hrvata od doseljenja na Jadran do danas. Na odgovarajući način prikazana je sudbina našega tla u historijskom kontinuitetu: život ljudi u ovim krajevima od prethistorije do kasnoantičkog doba, a zatim napose kroz stoljeća kad su oni pozornica hrvatske povijesti. Prateći mijenu hrvatskog društva u susljednim historijskim epohama, autori osvjetljavaju međusobnu povezanost raznovrsnih unutrašnjih i vanjskih činilaca koji tokom vremena određuju položaj Hrvata na prostoru izmedu Panonske nizine i obale Jadrana. Uz bitne odrednice političkog razvoja, te temeljna zbivanja na polju gospodarskoga života i socijalnih odnosa, podjednaka pažnja obraćena je cjelokupnoj kulturnoj djelatnosti: od pismenosti, prosvjete, znanosti i književnosti, preko teatra i glazbenoga stvaralaštva do likovnih umjetnosti (posebno graditeljstva). Obuhvaćen je također prikaz historijskog razvitka i kulturne baštine pripadnika drugih jugoslavenskih naroda i narodnosti na području SR Hrvatske, te zajedništva u borbi za socijalistički preobražaj našega društva.
Ova edicija pripremljena je sa svrhom da posluži potpunijem upoznavanju širokoga kruga čitalaca s bogatom, burnom i zanimIjivom povijesti hrvatskog naroda i Hrvatske. Zato je prikaz svih važnijih zbivanja, društvenih pokreta, istaknutih ličnosti i znamenitih događaja, pojedinih institucija, naših gradova i krajeva, kulturnih spomenika itd. izrađen na enciklopedijski način.


Pogledajte sve od autora: Karaman, Igor (glavni urednik)
Pogledajte sve od nakladnika: Školska knjiga, Zagreb
Pogledajte sve iz područja: Enciklopedije / leksikoni


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.