Chabot, D.; Chabot, M.: Emocionalna pedagogija

Autor: Chabot, D.; Chabot, M.
Šifra: 1-20-81
Izdavač: Educa, Zagreb
Godina izdanja: 2009

Dimenzije: 20,00 x 25,00 cm.
Opseg: 184 stranice.
Uvez: meki, plastificiran.
Stanje knjige: odlično.

Biblioteka Educa; 85.

Osjećati kako bi se učilo.

Kako uključiti emocionalnu inteligenciju u vaše poučavanje.

Autori: Daniel Chabot i Michel Chabot.

Iz uvoda:
   U svim obrazovnim okruženjima proces učenja temelji se na formalnom obrazovnom pristupu, što znači da je uspješno učenje usko povezano s uspješnim poučavanjem. Primijetimo li da učenici nisu uspješni, automatski dovodimo u pitanje naše metode poučavanja. U posljednjim desetljećima razvijeno je i eksperimentiralo se s više desetaka ili stotina metoda poučavanja od kojih su mnoge, nažalost, vrlo brzo gurnute u zapećak.
   Svaki put kad bi se pojavila nova metoda mislilo se da je to ona prava koja će pomoći učenicima da svladaju sve prepreke u učenju. Koliko li se puta ta priča ponavljala? U tom smislu napori su bili brojni. Za učitelja koji preispituje svoje nastavne metode u najmanju se ruku može reći da je vrlo razborita. No, koliko god bila relevantna njegova pitanja možemo pretpostaviti da su možda ipak nepotpuna zato što se odnose samo na jedan aspekt cjelokupnog procesa učenja. Naime, utvrdili smo da su pristupi poučavanju uglavnom kognitivni, a takvi su i očekivani rezultati. Glavni razlog tome je što se drži da je učenje prvenstveno kognitivni proces usmjeren na baratanje s informacijama. Stoga se logično zaključuje da su u učenika s teškoćama u učenju ti problemi kognitivne naravi.
   U ovoj knjizi polazimo od drugačijeg stajališta ili pristupa. Ni u kojem slučaju ne tvrdimo da su kognitivne metode neprimjerene, ali mislimo da su nepotpune i neposobne odgovoriti na sva pitanja koja se odnose na proces učenja i na sve teškoće koje su s njima povezane. Stoga ćemo se usmjeriti na područje analize koje se bavi drugim dijelovima mozga povezanim s razvojem emocionalnih sposobnosti.

O autorima:
  Daniel Chabot, psiholog, autor nekoliko knjiga prevedenih na više jezika.
  Michel Chabot, pedagog, posvećen praktičnoj primjeni emocionalne inteligencije u nastavi i učenju.
  Utemeljitelji su Instituta za emocionalnu pedagogiju u kojemu osiguravaju izobrazbu iz područja emocionalne inteligencije i emocionalne pedagogije.


Pogledajte sve od autora: Chabot, D.; Chabot, M.
Pogledajte sve od nakladnika: Educa, Zagreb
Pogledajte sve iz područja: Humanističke znanosti / pedagogija


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno