Haznadar, Z.; Štih, Ž.: Elektromagnetizam 2

Autor: Haznadar, Z.; Štih, Ž.
Šifra: 1078-18-18
Izdavač: Školska knjiga, Zagreb
Godina izdanja: 1997

Dimenzije: 17,00 x 24,00 cm.
Opseg: 333 stranice (od 397. do 730. stranice).
Uvez: tvrdi, kartonski s plastificiranim zaštitnim ovitkom.
Stanje knjige: odlično.

Elektromagnetski valovo i numeričke metode.

Svezak 2.

O knjizi:

Knjiga ELEKTROMAGNETIZAM daje cjelovit pregled elektromagnetske teorije, statičkih i kvazistatičkih polja i elektromag­netskih valova uz primjenu suvremenih nu­meričkih postupaka za analizu i rješavanje. To temeljno djelo namijenjeno je studentima svih smjerova elektrotehnike i računarstva te inženjerima u njihovom stručnom i znan­stvenom radu.

Drugi svezak započinje opsežnim osmim poglavljem u kojem su obrađeni elektro­magnetski valovi. Osim jednadžbi ravnog vala i opisa prostiranja ravnih valova u raz­ličitim materijalima obrađen je i površinski učinak u vodičima, gubici u izolatorima i vodičima, disperzija i refleksija vala na gra­nici dvaju materijala. Nakon toga je obrađeno prostiranje vođenih ravnih valova u prije­nosnim linijama, valovodima i rezonatorima. Zračenje elektromagnetskih valova iz dipola i ravnih vodiča opisano je na kraju osmog poglavlja.
Deveto poglavlje opisuje metodu konačnih elemenata. Posebno je obrađena njezina primjena pri proračunu dvodimenzionalnih linearnih i nelinearnih zadaća, te kvazista­tičkih polja.
Metoda momenata opisana je u desetom poglavlju. Primjena te metode pokazana je na proračunu trodimenzionalnih statičkih električnih polja, proračunu raspršenja elek­tromagnetskih valova kao i na rješavanju Pocklingtonove jednadžbe.

Pogledajte sve od autora: Haznadar, Z.; Štih, Ž.
Pogledajte sve od nakladnika: Školska knjiga, Zagreb
Pogledajte sve iz područja: Tehničke znanosti / elektrotehnika


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.