Šimunić, Ž.; Dolanjski, A.: Elastomerni ležajevi

Autor: Šimunić, Ž.; Dolanjski, A.
Šifra: 37-14-1
Izdavač: Građevinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Zagreb
Godina izdanja: 2007

Dimenzije: 17,00 x 24,50 cm.
Opseg: 272 stranice.
Uvez: tvrdi.

Udžbenici Sveučilišta u Zagrebu.

Autori: Želimir Šimunić i Ana Dolanjski.

S Interneta:
U udžbeniku se obrađuju elastomerni ležajevi koji se primjenjuju u graditeljstvu. Udžbenik se sastoji od osam poglavlja. U uvodnom dijelu opisano je stanje razvoja i temeljne pretpostavke za uspješnu primjenu elastomernih ležajeva. U drugom poglavlju analiziraju se svojstva elastomernih materijala s posebnim osvrtom na viskoelastična svojstva i odgovarajuće podloge za računske modele. Trećim poglavljem obuhvaćeni su razni tipovi elastomernih ležajeva s osnovnim podacima o karakteristikama pojedinih vrsta ležajeva. U četvrtom poglavlju daju se teorijske podloge za projektiranje ležajeva za razne vrste opterećenja te uvjeti za projektiranje prema europskim normama. Dijelovi koji opisuju dugotrajna i dinamička opterećenja, a koji nisu definirani normama, nastali su na temelju vlastitih ispitivanja i ispitivanja drugih autora. Petim poglavljem obuhvaćeni su postupci i primjeri projektiranja elastomernih ležajeva koji su ugrađeni u različite vrste konstrukcija, kao što su industrijska postrojenja, mostovi i zgrade. Posebna je pozornost posvećena dinamičkim opterećenjima i potresnoj izolaciji građevina. U šestom poglavlju prikazuju se uvjeti proizvodnje, ocjena sukladnosti u skladu s europskim normama i kontrole koje se provode tijekom i nakon proizvodnje elastomernih ležajeva. U sedmom i osmom poglavlju obrađeni su ugradnja, nadzor i održavanje elastomernih ležajeva te su dani primjeri ugrađenih ležajeva na mostu.

Knjiga kao nova!


Pogledajte sve od autora: Šimunić, Ž.; Dolanjski, A.
Pogledajte sve od nakladnika: Građevinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Zagreb
Pogledajte sve iz područja: Tehničke znanosti / građevina


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.