Početna Sport Ekonomika i menadžment sporta

Bartoluci, Mato: Ekonomika i menadžment sporta

Autor: Bartoluci, Mato
Šifra: 230-20-1
Izdavač: Informator, Kineziološki fakultet sveučilišta u Zagrebu
Godina izdanja: 2003

Dimenzije: 16,70 x 24,00 cm.
Opseg: 294 stranice.
Uvez: meki, plastificirani.
Stanje knjige: kao nova.

Drugo, dopunjeno i izmjenjeno izdanje.

Preuzeto:

Knjiga "Ekonomika i menedžment sporta" nastala je kao rezultat višegodišnjeg istraživačkog rada autora na Fakultetu za fizičku kulturu Sveučilišta u Zagrebu.
Razvoj suvremenog sporta u svijetu danas je gotovo nezamisliv bez tržišta, što dovodi sport kao djelatnost u sferu tržišnih i ekonomskih odnosa.
Vrhunski sport, posebno profesionalnog tipa, kao i masovni sport, kroz vlastite proizvode i usluge generiraju brojne ekonomske učinke koji se ostvaruju na makro i mikro razini.
Podaci izneseni u ovom radu pokazuju da sport u razvijenim zemljama (SAD-u, zapadnoeuropskim zemljama) stvara daleko veće prihode od troškova kako u sportu, tako i u komplementarnim djelatnostima: u industriji sportskih proizvoda i usluga, u turizmu, graditeljstvu sportskih objekata i si. time sport postaje zanimljivo područje za razvoj različitih oblika poduzetništva.
Razvoj suvremenog sporta zahtijeva poznavanje i primjenu temeljnih ekonomskih disciplina: ekonomike, menedžmenta i marketinga.


Pogledajte sve od autora: Bartoluci, Mato
Pogledajte sve od nakladnika: Informator, Kineziološki fakultet sveučilišta u Zagrebu
Pogledajte sve iz područja: Sport


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.