Samuelson, P.; Nordhaus, W.: Ekonomija

Autor: Samuelson, P.; Nordhaus, W.
Šifra: 1140-19-1
Izdavač: Mate; Zagrebačka škola ekonomije i managementa, Zagreb
Godina izdanja: 2007

Puna knjižarska cijena: 523,95 kn

Naša cijena

306,00 kn
360,00 kn

Vaša ušteda: 217,95 kn

Dodaj u košaricu

Što je lista želja?

Dimenzije: 20,00 x 26,00 cm.
Opseg: 775 stranica.
Uvez: tvrdi, plastificirani.
Stanje knjige: vrlo dobro.

PREVEDENA NA VIŠE OD 45 JEZIKA I PRODANA U DESECIMA MILIJUNA PRIMJERAKA! NAJNOVIJE IZDANJE NJIHOVOG KLASIČNOG UDŽBENIKA SADRŽAVA I OSIGURAVA OSUVREMENJENA POGLAVLJA OVIH PODRUČJA!

Sadržaj ovog kapitalnog djela stalno se mijenja i nadopunjuje najaktualnijim temama, ali njegovi autori, Samuelson i Nordhaus, svojim pristupom u izradi novog, 18. izdanja, jasno pokazuju da se vrijedi držati starog i uspješnog recepta. To dokazuje činjenica da je način obrade pojmova, procesa i institucija ekonomskog života u knjizi prikazan na veoma jednostavan i razumljiv način. Primjeri i grafički prikazi dodatno povećavaju razumljivost sadržaja. Vrijednost knjige raste i sa činjenicom da je Samuelson dobitnik Nobelove nagrade te je jedan od rijetkih ekonomista koji može komunicirati sa najširom javnosti o kompleksnim i stručnim problemima.

Kratki sadržaj:
  • Predgovor, ekonomija i Internet
  • Osnovni pojmovi (1.-3.poglavlje)
  • Mikroekonomija: ponuda, potražnja i tržišta proizvoda (4.-11.poglavlje)
  • Tržišta faktora proizvodnje: rada, zemlje i kapitala (12.-14. poglavlje)
  • Primijenjena mikroekonomija: međunarodna trgovina, država i okoliš (15.-19.poglavlje)
  • Makroekonomija: gospodarski rast i poslovni ciklusi (20.-26.poglavlje)
  • Rast, razvoj i globalna ekonomija (27.-30.poglavlje)
  • Nezaposlenost, inflacija i ekonomska politika (31.-34.poglavlje)

Paul A. Samuelson utemeljitelj je glasovitog poslijediplomskog odjela ekonomike na MIT-ju. Školovao se na Sveučilištu u Chicagu i na Harvardu. Mnogi njegovi znanstveni članci u mladosti su mu pribavili svjetski ugled. Bio je prvi Amerikanac koji je godine 1970. dobio Nobelovu nagradu za ekonomiju. Godinama je pisao rubriku iz ekonomije u Newsweeku te je o pitanjima ekonomije savjetovao i predsjednika Johna F. Kennedyja. Često svjedoči pred Kongresom i kao znanstveni savjetnik surađuje s Američkom centralnom bankom, Američkim ministarstvom financija i s različitim neprofitnim organizacijama.

William D. Nordhaus jedan je od uglednih američkih ekonomista. Diplomirao je na Yaleu, a doktorirao na MIT-ju. Redovito predaje predmet Počela ekonomije na Yaleu i član je tima Cowlesove zaklade za istraživanje iz ekonomije i Nacionalnog ureda za ekonomska istraživanja. Njegova istraživanja obuhvaćaju velik broja tema - uključujući okoliš, mjerenje cijena, energiju, tehnološke promjene, ekonomski rast i trendove u zaradama i produktivnosti.

Pogledajte sve od autora: Samuelson, P.; Nordhaus, W.
Pogledajte sve od nakladnika: Mate; Zagrebačka škola ekonomije i managementa, Zagreb
Pogledajte sve iz područja: Društvene znanosti / ekonomija


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.