Početna Knjige Nautika Brodarenje

Dušan Džamonja

Autor: Simovic, Anton I.
Šifra: 561-19-1
Izdavač: Školska knjiga, Zagreb
Godina izdanja: 1974

Dimenzije: 16,00 x 23,00 cm.
Opseg: 267 stranica.
Uvez: meki, plastificiran.
Stanje knjige: vrlo dobro.

Priručnik za voditelja čamca i mornara-motorista.

PREDGOVOR:
Priručnik »Brodarenje« namijenjen je kandidatima za polaganje ispita za zvanje mornara-motoriste u pomorstvu i za polaganje ispita za voditelja čamca uopće. Međutim, pisac je dobro uočio da je teško strogo razlučiti jedno gradivo od drugoga, kao što je teško odvojiti teorijski dio od praktič­nog, bez obzira na zakonska ovlaštenja i propisane programe. Svima je za određeno područje plovidbe jednako potrebno pozravanje osnova teorije i praksa, a često i više vještine u upravljanju čamcem nego brodom. Prema postojećim programima, svaki će kandidat moći razlučiti što od napisanog gradiva mora znati, a što samo poznavati. Tehnika tiskanja knjige to mu olakšava.
Istodobno, priručnik je pisan tako da bude pristupačan svima bez obzira na stupanj obrazovanja i predznanje, pa je on ujedno i podsjetnik za praksu a ne samo za polaganje ispita. Priručnik obuhvaća sve ono bez čega se ne da zamisliti polaganje ispita, a isto tako i gradivo povezano s praktičnim proble­mima koji traže obnavljanje i provjeravanje znanja za sigurniju plovidbu. Zbog toga je njemu uvijek mjesto u čamcu (brodu).
Priručnik će korisno poslužiti i kandidatima za polaganje ispita za zvanje kormilara i brodovođe.
Ovaj priručnik izlazi u pravi trenutak, kada se u nas nautički turizam sve više razvija i kada tisuće ljudi moraju polagati ispite prema novim pro­gramima da bi mogli upravljati čamcem (brodom). On će olakšati i rad orga­nizatorima tečaja, a kandidatima omogućiti samostalno pripremanje za ispite.
Priručnik »Brodarenje« preporučujem svima onima kojima je i namije­njen.
U Zagrebu, 24. veljače 1974.
IVO TURINA kapetan  duge  plovidbe


Pogledajte sve od autora: Simovic, Anton I.
Pogledajte sve od nakladnika: Školska knjiga, Zagreb
Pogledajte sve iz područja: Nautika


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno