Kačić, Hrvoje: Dubrovačke žrtve

Autor: Kačić, Hrvoje
Šifra: 85-21-1
Izdavač: Naklada - Gea, Zagreb
Godina izdanja: 2010

Puna knjižarska cijena: 200,00 kn

Naša cijena

112,00 kn
140,00 kn

Vaša ušteda: 88,00 kn

Dodaj u košaricu

Što je lista želja?

Dimenzije: 15,50 x 24,50 cm.
Opseg: 380 stranica.
Uvez: tvrdi, plastificiran.
Stanje knjige: odlično.

Jugokomunistički teror na hrvatskom jugu 1944. i poratnim godinama /početak Bleiburga/.

Drugo, dopunjeno izdanje.

Preuzeto s korica knjige:


Iz izlaganja fra Bonaventure Dude i patera prof. dr. se. Vladimira Hor-vata prigodom predstavljanja prvoga izdanja knjige prof. dr. se. Hrvoja Kačića u zagrebačkom Muzeju Mimara, 9. studenoga 2009. godine.
Fra Bonaventura Duda
... I doista, dok čitamo knjigu, koliko god su strašni podatci o prvim stradalnicima, ona - dok nas ispunja dubokom boli nad tolikom i tako hitrom nepravdom - ni najmanje ne podjaruje nikakvu mržnju pre­ma naredbodavcima, nego - kako ističe u uvodnoj riječi Mijo Ivurek: "Trag koji će ostaviti za sobom ova knjiga rasvjetljuje našu prošlost i ulijeva nadu i vjeru da se zločini ne smiju i ne će činiti ni zbog kakvih ideja, ideologija i „ideala." - (nazovi-ideala). Ili što izjavljuje sam au­tor u proslovu: „Vjerujem da će u konačnici istina biti znak skidanja tereta koji predugo pritišće dubrovačku i hrvatsku javnost u cjelini."

... Strahote brojnih dubrovačkih građana, koji su pali kao žrtve parti­zanske vojske već šesti, sedmi, osmi dan nakon ulaska u Dubrovnik, osobito je uočljiva po samoj hitrini - uhićeni su već trećeg dana na­kon ulaska vojske u Dubrovnik - i po postupku, jer su likvidacije izve­dene bez ikakva preslušavanja i ispitivanja: iz svojih domova u zatvor, iz zatvora na stratišta...
Pater prof.dr.sc. Vladimir Horvat
... Vrlo dokumentirana knjiga prof. dr. se. Hrvoja Kačića donosi po­tresna svjedočanstva o Dubrovačkim žrtvama jugokomunističkog te­rora... Među brojnim nevinim žrtvama posebno je prikazan i Padre Petar Perica - apostol, pjesnik i mučenik. Taj Božji izabranik, rođeni pjesnik, kao maturant u Travničkom sjemeništu ispjevao je 1900. po­božnu budnicu Do nebesa nek se ori prigodom posvete hrvatske mla­deži Srcu Isusovomu, a 1904. ispjevao je Zdravo djevo... Rajska Djevo, Kraljice Hrvata. Te dvije pjesme i danas se oduševljeno pjevaju među Hrvatima širom svijeta.
... Život i djelo ovog velikog hrvatskog apostola, pjesnika, domoljuba i mučenika mora naći veći odjek u našem svakidašnjem životu.
... KNJIGA O ISTINAMA KOJE NE SMIJU BITI PREŠUĆENE.Pogledajte sve od autora: Kačić, Hrvoje
Pogledajte sve od nakladnika: Naklada - Gea, Zagreb
Pogledajte sve iz područja: Humanističke znanosti / povijest / hrvatska


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.