Početna Knjige Književnost Hrvatska proza i drama pojedinačni naslovi Doživljaji Supermačka Cicija Kraljevskog Muholovca

Doživljaji Supermačka Cicija Kraljevskog Muholovca

Autor: Raos, Predrag
Šifra: 1365-17-2
Izdavač: Trgorast, Zagreb
Godina izdanja: 1996

Dimenzije: 16,00 x 23,50 cm.
Opseg: 355 stranica.
Uvez: meki, plastificirani.
Stanje knjige: odlično.

Knjiga za sve koji vole mačke, a ljude baš ne.

Bilješka o autoru:

Predrag Raos se rodio 1951. u Zagrebu, gdje je 1975. diplomirao kemiju na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu, ali se nikad nije profesionalno bavio strukom, jer ga je odvukla književnost. Piše još od najranijih dana, pa je dosad objavio na stotine priča, feljtona, polemičkih članaka, eseja, radio-drama, pjesama, stripova, kozerija i pjesama. Od knjiga mu je dosad izišlo:
«22. rujna», roman o jednom maturalcu (Mladost 1978., Mladinska knjiga 1990., Nova knjiga Rast 2003.)
«Brodolom kod Thule» (futuristički roman u dva toma, Mladost 1979.)
«Mnogo vike nizašto» (SF roman, dobitnik "Sfere", Prosveta, 1985.)
«Ubijte Hamleta!» (ironični krimić, pod pseudonimom Astor Petz, Vjesnik 1986.)
«Nul effort» (SF roman, dobitnik "Sfere", Mladost 1990.)
«Uhvaćen za izraz» (zbirka polemika, Trgo-Rast 1995.)
«Maverling» (komorni SF roman, Zagrebačka naklada 1996., slovenski prijevod 2002.) «Doživljaji Supermačka Cicija, Kraljevskog Muholovca, knjiga za sve koji vole mačke a ljude baš ne» ("knjiga strogo za djecu, ali samo za starije od 18 godina" Trgo-Rast 1996.) «Od rata do zvijezda» (roman za djecu, dobitnik "Sfere", Trgo-Rast 1996.) «Ta današnja smradež» ("najljepše gadosti starog šporkaćuna", Libera editio 2002.) «Tajna Piranskog trokuta» (satirični roman, Adamić 2002.) «Šargarepa» ("roman iz hrvatskog književnog života", Lukom 2003.) «U životu sve je igra» (tri mjuzikla, Izvori 2006.)

Za mjuzikl «U životu sve je igra» i scenski monolog «Zdravi razum», dobio je svojedobno nagradu Marin Držić, a komedija «Zemlja Mrak» nasilno mu je skinuta s repertoara zbog političkih razloga. Intenzivno se bavio i prevodilaštvom, pa je dosad s engleskog, francuskog i njemačkog preveo oko stotinu i pedeset knjiga. Osim toga i crta i fotografira, pa je likovno opremio i ilustrirao nekoliko svojih knjiga.

Objavio je i jedan znanstveni rad iz astronautike kojim je riješio sto godina star problem izgradnje "svemirskog lifta" (Projekt Sinkrodin), no kojeg on radije zove mostom između neba i zemlje. U pripremi mu je još nekoliko radova iz astronautike u kojima taj projekt razrađuje i predlaže nove.Pogledajte sve od autora: Raos, Predrag
Pogledajte sve od nakladnika: Trgorast, Zagreb
Pogledajte sve iz područja: Književnost / Hrvatska proza i drama / pojedinačni naslovi


Novosti

Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno