Bouša-Slabinac, Dubravka: Dora Pfanova : nirvana srca

Autor: Bouša-Slabinac, Dubravka
Šifra: 47-22-85
Izdavač: ABC naklada, Zagreb
Godina izdanja: 2002

Dimenzije: 28,00 x 20,50 cm.
Opseg: 435 stranica.
Uvez: tvrdi, plastificiran.
Stanje knjige: odlično.

Preuze
to:

Monografija o životu visokoobrazovane intelektualke, žene neobične osobnosti, književno-kritički zaboravljene vrsne pjesnikinje koja je stvarala između dva svjetska rata na ovim prostorima, kao i o sudbini njezine obitelji. No, to je ujedno i priča o jednoj velikoj, strastvenoj, fatalnoj ljubavi Dore Pfanove, koju je pretopila u svoje pjesme. Osim poezije pisala je pripovijetke, novele, eseje, oglede, bavila se znanstvenim istraživanjima iz područja psihologije, novinarskim radom, prevodila s nekoliko svjetskih jezika. Sveobuhvatan i detaljan uvid u njezin život i rad prikazan je životopisom, minucioznim ogledima o njezinim pjesničkim zbirkama, kritičkom recepcijom i analizom njezine poezije. Objavljena je i opsežna bibliografija radova Pfanove, kao i bibliografija o njezinom pjesništvu. U drugom dijelu monografije izneseno je cjelokupno stvaralaštvo Pfanove - dva sveska pjesama, ali i njezina pisana, a do sada neobjavljena ostavština.


Pogledajte sve od autora: Bouša-Slabinac, Dubravka
Pogledajte sve od nakladnika: ABC naklada, Zagreb
Pogledajte sve iz područja: Književnost / biografije / autobiografije


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.