Doktrina šoka

Autor: Klein, Naomi
Šifra: 162-19-94
Izdavač: VBZ, Zagreb
Godina izdanja: 2008

Dimenzije: 15,50 x 23,50 cm.
Opseg: 548 stranica.
Uvez: meki, plastificirani.
Stanje knjige: vrlo dobro.

Uspon kapitalizma katastrofe.

Biblioteka Posebna izdanja.

S engleskog preveo: Petar Vujačić.

S korica:
Diljem svijeta, u Britaniji, u Sjedinjenim Američkim Državama, u Aziji i na Bliskom istoku postoje moćnici koji zarađuju na kaosu - iskorištavaju krvoprolića i katastrofe da okrutno i nemilosrdno preobraze svijet sukladno vlastitim idejama. Oni su doktori šoka.
Kao uzbudljivo otkriće »Doktrina šoka« otkriva tajnu povijest našeg doba. Raskrinkavajući globalne profitere Naomi Klein je otkrila podatke i međusobne veze koji su potresli čak i nju - koliko sveobuhvatno uvjerenja doktora šoka dominiraju našim svijetom i na koji se način ostvarila ta dominacija. Zarađujući milijarde na tsunamiju, pljačkajući po Rusiji, izrabljujući Irak - zastrašujuća priča o tome kako neki mlate novac dok se ostali mlate međusobno.

Naomi Klein je nagrađivana novinarka i spisateljica. Njezina prva knjiga, svjetski bestseler, »No Logo«, prevedena je na dvadeset osam jezika. New York Times proglašava je 'biblijom pokreta'. Piše kolumne za The Nation i Guardian koje se prenose širom svijeta, a izvještavala je iz Iraka za magazin Harper's.


Pogledajte sve od autora: Klein, Naomi
Pogledajte sve od nakladnika: VBZ, Zagreb
Pogledajte sve iz područja: Društvene znanosti / novinarstvo / politologija / diplomacija


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno