Galbraith, John Kenneth: Doba neizvjesnosti

Autor: Galbraith, John Kenneth
Šifra: 403-22-52
Izdavač: Stvarnost, Zagreb
Godina izdanja: 1977

Naša cijena

40,00 kn
50,00 kn

| € 5,31
€ 6,64

Fiksni tečaj: 1 € = 7,53450 kn

Dodaj u košaricu

Što je lista želja?

Dimenzije: 18,00 x 25,00 cm.
Opseg: 394 stranice.
Uvez: tvrdi, plastificiran.
Stanje knjige: odlično.

Preveo: Konstantin Miles.

Preuzeto:
Knjiga Johna Kennetha Galbraitha Doba neizvjesnosti (The Age of Uncertainty) objavljena je 1977. godine istovremeno u Bostonu i Londonu od različitih izdavača. U ocjeni ove knjige recenzenti je često uspoređuju sa sličnim djelima, napose Clarkovim djelom Civilizacija, Cookovim djelom America i Bronowskijevim djelom Porijeklo čovjeka, djelima koja su nastala pod sličnim okolnostima, iz materijala rađenih za filmsku seriju i knjigu na istu temu. To je učinio i Galbraith. Kad je 1973. godine dobio poziv da za BBC sačini televizijsku seriju i kada je, prihvativši taj poziv, razradio njezinu svrhu, pristupio je pisanju niza eseja na svaku zamišljenu temu pa je iz toga kasnije nastao filmski scenarij na jednoj, a gornje djelo na drugoj strani. Svaki rad prilagođen je svojoj svrsi i svaki od njih je toliko uspio da je dobio opće pohvale.
Posve je razumljivo što je izbor za ovakav posao pao na Johna Kennetha Galbraitha. Pored toga što je najpoznatiji, najistaknutiji i najuspješniji teoretičar građanske političke ekonomije u drugoj polovini dvadesetog stoljeća, on je svojim poznavanjem predmeta o kojem raspravlja, svojim svestranim interesima za ekonomske i socijalne aspekte modernog industrijskog privređivanja i svojim kritičkim stavom prema modernoj buržoaskoj teoriji i kapitalističkoj praksi, nedvojbeno najpogodniji za izradu ovakve rasprave. Zato mu je i uspjelo da napiše knjigu koja na omotu nosi podnaslov povijest ekonomskih ideja i njihovih posljedica, a da to ne bude puka povijest ekonomije, ekonomske misli, ekonomske prakse - niti pak socijalna, politička ili kulturna povijest. Galbraithovo djelo Doba neizvjesnosti neuobičajen je i veoma uspješan spoj svih ovih aspekata ekonomskog i društvenog razvoja u zadnja dva stoljeća, a to je doba industrijalizacije i industrijskog razvoja zapadnog svijeta. Početke toga grandioznog prevrata prati pojava i djelatnost velikih teoretičara novog buržoaskog poretka i zagovornika njegova zamjenjivanja jednim boljim i nadasve pravednijim uređenjem ljudskog društva. Pored uspješnog izlaganja glavnih ideja i društvenih procesa u protekla dva stoljeća, knjiga sadrži napredne stavove u ocjeni tih zbivanja, a izlaz iz sadašnjih sukoba i teškoća traži u korist potlačenih i siromašnih, zapostavljenih i zaostalih u razvoju, te u korištenju tekovina suvremene civilizacije. Knjiga nas na pregnantan način upoznaje s magistralnim pravcima svjetskog razvoja, vodećim ličnostima i krupnim problemima koje nam ostavlja u nasljeđe »doba neizvjesnosti« od unazad dvjesta godina.


Pogledajte sve od autora: Galbraith, John Kenneth
Pogledajte sve od nakladnika: Stvarnost, Zagreb
Pogledajte sve iz područja: Društvene znanosti / ekonomija


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.