Nešović, Slobodan: Diplomatska igra oko Jugoslavije 1944-1945

Autor: Nešović, Slobodan
Šifra: 1300-18-116
Izdavač: Stvarnost, Zagreb

Dimenzije: 15,50 x 24,50 cm.
Opseg: 229 stranica. Ponegdje u knjizi tekst označen flomasterom.
Uvez: tvrdi, plastificirani; s plastificiranim zaštitnim ovitkom.
Stanje knjige: odlično; neznatno oštećen zaštitni ovitak.

Likovna oprema: Ferdo Bis.

Brojne crno-bijele fotografije.

Godina izdanja nije navedena.

O knjizi:


Vrijednost ove knjige jest u prvom redu u tome što čitaocu prezentira dijelom novu građu do koje je autor došao istražu­jući povjerljivu dokumentaciju američke provenijencije i kori­steći se sovjetskim i britanskim izvorima. Time se unosi znatno više svjetla u otkrivanje »velike igre« velikih sila oko planova za buduće utjecaje u Jugoslaviji (1944-1945. g.). Nešović je te­žio izvorno argumentirati svoj prikaz određenih političkih zbi­vanja, ukazati na razvojni tok pojedinih pojava, te upozoriti na udio i ulogu različitih za­interesiranih strana i faktora. Dakako, da se taj pristup te­melji u mnogome na dosadaš­njim historiografskim saznanji­ma, kojima nova autorova doku­mentacija daje više svjetla i težine.
Kao i u svim svojim dosad objavljenim djelima, Slobodan Nešović je ostao dosljedan svom već potvrđenom metod­skom pristupu materiji - svoja kazivanja, analize i zaključke zasniva na autentičnoj građi i svjedočanstvima, navodeći, pri tome, pedantno izvor za svaki podatak i tvrdnju. On redovno upućuje čitaoca gdje se o pojedinim navodima može podrobnije obavijestiti. Na taj način njegovi radovi, iako nisu sublimirana historija, predstavljaju savjesno fundirana djela, o čemu su već izrekli svoj sud mnogi historičari i znanstvenici.

 Pogledajte sve od autora: Nešović, Slobodan
Pogledajte sve od nakladnika: Stvarnost, Zagreb
Pogledajte sve iz područja: Humanističke znanosti / povijest / područje bivše jugoslavije / tito


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.