Kast, Verena: Dinamika simbola

Autor: Kast, Verena
Šifra: 151-18-2
Izdavač: Scarabeus, Zagreb
Godina izdanja: 2009

Puna knjižarska cijena: 270,00 kn

Naša cijena

153,00 kn
180,00 kn

Vaša ušteda: 117,00 kn

Dodaj u košaricu

Što je lista želja?

Dimenzije: 14,00 x 21,00 cm.
Opseg: 299 stranica.
Uvez: tvrdi, plastificirani; s plastificiranim zaštitnim ovitkom.
Stanje knjige: kao nova.

Biblioteka "Anima".

O knjizi:


"Dinamika simbola" bavi se precizno iznesenim tumačenjima osnova i tehnika Jungove psihoterapije popraćenima raznovrsnim primjerima iz autoričine terapeutske prakse koji na zoran i konkretan način objašnjavaju Jungove teoretske pojmove, tako da čitatelj izravno sudjeluje u procesu nastanka i stvaranja slika i simbola koji se shvaćaju kao "žarišta psihičkoga razvoja" i kao izraz neke skrivene ili neosviještene stvarnosti, koji je moguće doživjeti i tumačiti.

U skladu s Jungovom slikom čovjeka koju karakterizira Jastvo kao usmjeravajući princip života i procesa individuacije - što za pojedinca znači i put k autonomiji te sposobnost uspostavljanja odnosa - Verena Kast slijedi osnovnu misao analitičke psihologije koju povezuje s terapeutskom praksom.

U knjizi su predstavljeni primjeri iz autoričine prakse s kojima se Kast imala prilike susresti slijedeći Jungove znanstvene impulse. Stoga ne začuđuje što je dinamički simbolički proces na koji se mogu svesti svi procesi analitičkog odnosa za autoricu uvijek polazište njezina rada. U tom kontekstu Kast opisuje Ja-kompleks i razvojnu psihologiju, istodobno elaborirajući nove predodžbe o koherentnosti Ja.

Pritom se ističe mogućnost svjesne konstelacije simbola i arhetipova, značenjskih jezgri kompleksa, jednako kao i iscjeljujuća funkcija arhetipova, s naglaskom na odnos transfera-kontratransfera u nekom procesu i stvaranja simbola.

Jungova teorija o djelatnoj snazi interakcije psihe i tijela tvori ishodište za nov pristup psihosomatskim simptomima koji se smatraju simbolima.

 Pogledajte sve od autora: Kast, Verena
Pogledajte sve od nakladnika: Scarabeus, Zagreb
Pogledajte sve iz područja: Humanističke znanosti / psihologija


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno