Početna Knjige Domaćinstvo kuharice / prehrana Dijeta za bolesti probavnih organa

Dijeta za bolesti probavnih organa

Autor: Matko, I.; Pirc, J.
Šifra: 149-17-3
Izdavač: Založba CZNG, Ljubljana; JUMENA, Zagreb
Godina izdanja: 1984

Dimenzije: 15,50 x 21,50 cm.
Opseg: 175 stranica.
Uvez: tvrdi, plastificiran.
Stanje knjige: vrlo dobro..

Iz uvoda:

Pred nama je prijevod novog izdanja knjige o dijetalnoj prehrani za bolesti želuca i crijeva koje su autori preradili i dopunili načelima i praktičnim uputama za dijetalnu prehranu kod celijakije i još nekih bolesti crijeva, što u ranijim slovenskim izdanjima nije obrađeno. Dopunjeni su pregledi i tablice, uveden je i jedinstven ADA sustav za izračunavanje kalorične i hranjive vrijednosti za sve te bolesti i za sve bolesnike koji se time žele pobliže upoznati.
U izdanju što je pred vama, izostavljeni su zastarjeli nazori i predrasude. Isključili smo stroge upute za koje nismo našli uvjerljivo opravdanje i uveli slobodniju dijetalnu prehranu, koja je za suvremeno medicinsko shvaćanje i praksu jedino prihvatljiva, a bolesniku mnogo bliža i ugodnija. Pri nekim bolestima, npr. kod celijakije (glutenske enteropatije), zaista je potrebno da se bolesnici strogo pridržavaju danih uputa, što smo u odgovarajućem tekstu i istaknuli.



Pogledajte sve od autora: Matko, I.; Pirc, J.
Pogledajte sve od nakladnika: Založba CZNG, Ljubljana; JUMENA, Zagreb
Pogledajte sve iz područja: Domaćinstvo / kuharice / prehrana


Novosti

Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno