Početna Zagreb Deseti korpus Zagrebački NOV i POJ

Bulat, Rade: Deseti korpus Zagrebački NOV i POJ

Autor: Bulat, Rade
Šifra: 918-20-13
Izdavač: Globus, Zagreb; Vojnoizdavacki zavod, Beograd
Godina izdanja: 1985

Dimenzije: 16,50 x 24,50 cm.
Opseg: 398 stranica.
Uvez: tvrdi, kartonski, s plastificiranim zaštitnim ovitakom.
Stanje knjige:odlično.

Na predlistu posveta i potpis autora.

Sadrži crno-bijele fotografije i karte.

Biblioteka Posebna izdanja.

Preuzeto iz Predgovora:

Knjiga Deseti korpus »Zagrebački« NOV i POJ ne sadrži sve činjenice nužne za potpun prikaz narodnooslobodilačke borbe u Zagrebačkoj oblasti. U njoj su bilo opisane bilo spomenute ili analizirane one borbe i akcije koje su najviše doprinijele jačanju, širenju i učvršćenju NOP-a, te stvaranju, izgradnji i osposobljavanju njegovog oružanog dijela - partizanskih odreda, brigada i divizija.
Sedam poglavlja knjige, iako na prvi pogled zasebne cjeline, jedinstveni su mozaik informacija o brojnosti i složenosti problema koje su morala rješavati rukovodstva NOP-a Zagrebačke oblasti i vojni štabovi jedinica 10. korpusa. Ne plašeći se atribucije neskromnosti, vjerujem da su napisana dovoljno kritično i samokritično i da mogu biti koristan putokaz za daljnja istraživanja vojne i političke aktivnosti u Zagrebačkoj oblasti u NOB-u. Uz to daju sliku ukupnih napora i žrtava naroda ovog dijela naše zemlje i njihova doprinosa oslobođenju od fašizma i pobjedi socijalističke revolucije.


Pogledajte sve od autora: Bulat, Rade
Pogledajte sve od nakladnika: Globus, Zagreb; Vojnoizdavacki zavod, Beograd
Pogledajte sve iz područja: Zagreb


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.