Početna Knjige Alternativa / samopomoć Demoni, vještice, spiritisti

Petersdorff, Egon von: Demoni, vještice, spiritisti

Autor: Petersdorff, Egon von
Šifra: 376-20-26
Izdavač: Verbum, Split
Godina izdanja: 2003

Dimenzije: 13,50 x 20,50 cm.
Opseg: 245 stranica.
Uvez: meki, plastificirani; s preklopom.
Stanje knjige: vrlo dobro.

Biblioteka Stilus; 3.

Sve o postojanju i djelovanju mračnih sila.

II. izdanje.

Prijevod: Vlado Vladić.

Postojanje i djelovanje mračnih sila i danas je ovijeno velom šutnje. Tako se mnogi nepripremljeni sreću s tim svijetom opasnosti i opsjena.

Vjerujemo da će ova knjiga Egona von Petersdorffa (1892.-1963.), koji je prema mnogim mišljenjima bio najveći stručnjak za demonologiju u dvadesetom stoljeću, doprinijeti ispravnim spoznajama, tim prije što je i sam Petersdorff dugi niz godina  bio uronjen u svijet o kojem piše. Baveći se spiritizmom, okultizmom, astrologijom, alkemijom, yogom, parapsihologijom i antropozofijom, na vlastitoj koži je iskusio mnoge fenomene o kojima piše. Ne našavši ni u jednom od tih lutanja smiraj i istinu, dapače, tonući sve dublje u očaj, okrenuo se otkrivanju blaga kršćanske duhovnosti i obratio se na katoličku vjeru. Nakon toga, a uz prethodno usvojenu teološku formaciju, nastavio je uporno i marljivo proučavati demonološke fenomene. Ova knjiga predstavlja sintezu njegovog istraživanja.

Prvi dio knjige, pod naslovom Demoni na pozornici svijeta predstavlja teoretski dio u kojem Petersdorff, polazeći od Svetog Pisma i Crkvene Tradicije, iznosi katoličko naučavanje o demonima, anđelima i čovjeku, te o Kristovoj ulozi u pobjedi nad demonima.U drugom dijelu pod naslovom Demoni na djelu konkretno se opisuje i obrazlaže djelovanje demona na raznim područjima životne stvarnosti, kao i fenomeni s tim u svezi, poput opsjednutosti, nagodbe s Đavlom, uroka, sotonizma, alkemije, vraćanja, magije, lažne mistike, vještičarstva i vradžbina, spiritizma, vidovitosti, hipnotizma, itd.


Pogledajte sve od autora: Petersdorff, Egon von
Pogledajte sve od nakladnika: Verbum, Split
Pogledajte sve iz područja: Alternativa / samopomoć


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno