Winer, Richard: Đavolji trokut

Autor: Winer, Richard
Šifra: 1160-19-46
Izdavač: Stvarnost, Zagreb
Godina izdanja: 1975

Dimenzije: 13,50 x 20,50 cm.
Opseg: 207 stranica.
Uvez: tvrdi, plastificirani.
Stanje knjige: vrlo dobro.

Prevela: Danica Ladan.

Opremio: Dinko Žibrat.

O knjizi:

Bermudski trokut (također Vražji trokut, Trokut smrti, Groblje Atlantskog oceana), naziv je za morski trokut između Bermuda, Floride i otočića Portorika u Atlantskom oceanu. Bermudski trokut ima površinu oko 1.140 kvadratnih kilometara.
Zapisi o nestajanju brodova vode se još od 15. stoljeća. Navodno je i sam Kristofor Kolumbo na svojoj plovidbi prema Novom svijetu 1492. godine opazio čudna svjetla iznad tog područja. Prema jednoj nepotvrđenoj statistici, u tom dijelu oceana do sada je nestalo 8.152 ljudi. Unatoč tome što je unutar pojasa Bermudskog trokuta zabilježen niz nestanaka brodova i zrakoplova, od kojih olupine mnogih nikada nisu pronađene, službene statistike osiguravajućih društava ujedno pokazuju da na tom području ne postoji veća opasnost, nego na nekom drugom području na moru.

O autoru:

RICHARD WINER je rođen u mjestu Sioux Falls, u Južnoj Dakoti. Pohađao je Sveučilište u Minnesoti, gdje je i diplo­mirao na pedagoškom fakultetu 1951. Za vrijeme drugog svjetskog rata služio je u ratnoj mornarici SAD, prateći vojne akcije na Pacifiku. Snimatelj dokumentarnih filmova, R. Winer je nedavno snimio film, po scenariju Vincenta Pricea, s istim naslovom kao i ova knjiga - »ĐAVOLJI TROKUT«. Četiri je godine Richard Winer istraživao "Đavo­lji trokut« prije objavljivanja same knjige, ploveći svojom jedrilicom Running Bowline, dugačkom petnaest metara do svih perimetara toga područja, prelijetajući ga zrako­plovom i spustivši se čak do morskog dna na dubinu od 400 metara. Trenutno R. Winer piše svoju drugu knjigu pod naslovom Cyclops, studiju o jednom od mnogih brodova koji su nestali u »Đavoljem trokutu«.


Pogledajte sve od autora: Winer, Richard
Pogledajte sve od nakladnika: Stvarnost, Zagreb
Pogledajte sve iz područja: Putopisi / vodiči / monografije / svijet


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno