Gjuranec, Miho: Dante u pravome svijetlu

Autor: Gjuranec, Miho
Šifra: 274-19-50
Izdavač: Tiskara narodne prosvjete, Zagreb

Dimenzije: 13,00 x 20,50 cm.
Opseg: 210 stranica.
Uvez: meki, kartonski.
Stanje knjige: vrlo dobro.


Puni naslov: Predavanja o otkrićima na Danteu, problem o čovjeku po Danteu, Shakespeare-u, Goetheu, Victor Hugo-u, Mažuraniću i Njegošu. Komparacija.

IZ PRIMJEDBE:
Ova su predavanja bila pod kontrolom javnosti tako, što su najprije držana u Zagrebu u god. 1922., po tom u Splitu u god. 1927., kako to svjedoči dolje izložen oglas.
Bila su ova predavanja dugo vremena u rukopisu pače i u Italiji i to kod profesora Umberto Urbanaz Urbani. Ovaj gos­podin poznaje vrlo dobro naš jezik i dosle je više toga preveo iz naše lijepe knjige na talijanski, dok je poznat pregaoc za zbliženje i prijateljevanje našega naroda s talijanskim, našim susjedom.
Dosle nije još nitko protuslovio ovim predavanjima, znak je dakle, da stoje. Međutim će čitaoc sam uvidjeti, da li stoje, što će odmah ustanoviti nakon prvoga pročitanja. Tijem će se pokazati neispravnom tvrdnja jednoga gospodina, da je toliko pisano kroz 600 godina o Danteu, pak da je teško prosuditi, da li su ova predavanja otkrića : izgledalo mi je, da je taj gospodin tako to tumačio, da će se teško naći čovjek, koji će moći prou­čiti sva kroz 600 god. pisata djela u ovome predmetu, pak pro­naći, da li su ovo otkrića ili nijesu...
Na ovome je poslu predavač radio već evo oko 40 godina: ne treba isticati, da je mnoga vrela u ovome predmetu proučavao, pak drži, da ne bi odgovaralo nikako opsegu ove knjige, da ih cituje, jer bi  ih  bilo veoma mnogo.



Pogledajte sve od autora: Gjuranec, Miho
Pogledajte sve od nakladnika: Tiskara narodne prosvjete, Zagreb
Pogledajte sve iz područja: Književnost / Znanost o književnosti / povijest književnosti


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.