Senker, Boris (urednik): Dani hvarskoga kazališta

Autor: Senker, Boris (urednik)
Šifra: 47-22-86
Izdavač: HAZU, Split
Godina izdanja: 2001

Dimenzije: 15,00 x 20,00 cm.
Opseg: 399 stranica.
Uvez: meki, plastificiran, s preklopom.
Stanje knjige: odlično.

Književnost i kazalište hrvatske moderne - Bilanca stoljeća.

Dani hvarskoga kazališta ; 27,

Preuzeto:


Dani Hvarskoga kazališta, znanstveni skup pokrenut 1974. inicijativom Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, današnjega Književnog kruga Split, Filozofskoga fakulteta u Zadru te grada Hvara, jedinstvena je nacionalna manifestacija u okviru koje se već više od tri desetljeća sustavno proučavaju hrvatska književnost i kazalište. Pod zaštitnim znakom zgrade hvarskoga kazališta otvorene 1612. godine, toga prvog komunalnog teatra u Europi, hrvatski i europski povjesničari književnosti i teatrolozi svakoga svibnja iznose nove spoznaje iz širokoga područja svojih specijalnosti. Prvih dvanaest znanstvenih i kazališnih susreta bilo je posvećeno isljučivo teatrološkim temama, potom je skup nekoliko godina bio usredotočen na mnografske interpretacije pojedinih autora iz starije hrvatske književnosti, a u novijem se razdoblju prišlo sustavnim analizama stilskih razdoblja u razvitku nacionalne književnosti i kazališta. Znanstvena izlaganja i rasprave prate kazališne predstave koje, u skladu s mogućnostima, komplementarno nadopunjavaju književnopovijesna i teatrološka istraživanja. Zbornici Dana Hvarskoga kazališta koji donose integralne tekstove priopćenja podnijetih u okviru znanstvenih skupova, tvore danas nezaobilaznu i stoga često te iscrpno citiranu riznicu građe, studija i rasprava za proučavanje hrvatske književnosti i kazališta.Pogledajte sve od autora: Senker, Boris (urednik)
Pogledajte sve od nakladnika: HAZU, Split
Pogledajte sve iz područja: Književnost / Znanost o književnosti / teorija književnosti


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.