Croatia at Table

Autor: Biluš, Ivanka et al.
Šifra: 1308-18-51
Izdavač: Alfa, Zagreb
Godina izdanja: 2001

Dimenzije: 22,00 x 28,50 cm.
Opseg: 192 stranice.
Uvez: tvrdi, plastificirani.
Stanje knjige: odlično.

Autori: Ivanka Biluš, Božica Brkan, Lidija Ćorić, Cirila Rode.

Knjiga je na engleskom jeziku.

Bogato je opremljena fotografijama u boji.

O knjizi:
Knjiga, iako predstavlja “cvjetnjak” hrvatske tradicije, vještine i kulture priređivanja jela, nije samo niz naputaka kako pripremiti dobro i ukusno jelo, već ona želi predstaviti Hrvatsku u različitim vidovima. Hrvatska za stolom, kako je nazvasmo, nudi bogatu i raznoliku hrvatsku gastronomsku kulturu, ali i sve ono što gastronomiju prati. Dakle, i raznolikost hrvatskih zemalja, njihovu povijest i tisućljetnu kulturnu baštinu kao nezamjenjiv dio hrvatskoga duhovnoga identiteta. Ona progovara i o znamenitim Hrvatima koji su proteklih trinaest stoljeća ugradili sebe i svoje stvaralaštvo u nastojanja da se sačuva i proslavi, unatoč svim protivnostima, nesklonim vremenima i tuđim presizanjima, hrvatsko ime, ime hrvatskoga jezika i naroda, te da se uspostavi, učvrsti i očuva samostalna i demokratska hrvatska država. Hrvatska jela proizašla su iz različitih plodova zemlje Hrvata; i onih kontinentalnih i onih mediteranskih. U toj različitosti ogleda se i raznovrsnost hrvatske kuhinje i bogatstvo njezina stola.

Iz Uvoda:
Dear readers,

the book contains more than just a variety of recipes on how to cook good and tasty food, even though it represents the best of Croatian tradition in the skill and culture of food preparation. The whish of the authors is to present Croatia in its many and diverse aspects. Croatia at Table offers not only information on the rich and versatile Croatian gastronomic culture, but also many other elements that accompany the country's cousine. Therefore, it includes the diversity of the Croatian regions, their history and thousand-year-old cultural heritage all of which played a part in the creation of Croatian identity. It tells us of the famous Croats who have devoted themselves and their creative spark at various times over the past thirteen centuries in the effort to preserve and make well-known the name of the Croats, their language and people, despite all obstacles, unfavourable times and foreign incursions, and to found, strengthen and defend the independent and democratic Croatian State.

Croatian dishes are based on the produce of the soil in Croatia: the yield of the continental as well as the Mediterranean areas. The many differences can be seen at Croatia's table.




Pogledajte sve od autora: Biluš, Ivanka et al.
Pogledajte sve od nakladnika: Alfa, Zagreb
Pogledajte sve iz područja: Domaćinstvo / kuharice / prehrana


Novosti

Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno