Lalović, D.; Ivezić, D.: Crnogorski izazovi

Autor: Lalović, D.; Ivezić, D.
Šifra: 186-22-2
Godina izdanja: 2021

Puna knjižarska cijena: € 100,00

Naša cijena

€ 5,30
€ 10,61

Vaša ušteda: € 94,70

Dodaj u košaricu

Što je lista želja?

Dimenzije: 12,50 x 20,00 cm.
Opseg: 240 stranica.
Uvez: meki, plastificiran.
Stanje knjige: kao nova.

O knjizi:

Crna Gora doživjela je i preživjela smjenu na vlasti bez prevrata ili rata. Crnogorski građani na parlamentarnim izborima 30. kolovoza 2020. odlučili su da ponovo stečenu suverenu državu (2006) učine doista svojom, tj. demokratskom. Smijenili su vječno vladajuću Demokratsku partiju socijalista Mila Đukanovića i kročili nepoznatim i neizvjesnim putem “demokratske pustolovine” (Lefort). A otada do danas kao da s glavoboljom očajavaju “što nam bi da srljamo u (ovakvu) demokraciju!”
Prvi ogled u ovoj knjizi, “Crnogorska država i njen crkveni pravoslavni čvor”, problematizira crkveni pravoslavni izazov s kojim se crnogorska država suočava. Usprkos vanjskoj suverenosti, na unutrašnjem je planu suverenost crnogorske države bila bitno ugrožena dominantnom pozicijom Amfilohijeve “Pravoslavne crkve u Crnoj Gori” kao “države nad državom” (R. Radonjić). Tko je gazda u državi Crnoj Gori pokazali su parlamentarni izbori na kojima je SPC preuzela i svjetovnu vlast.
Ogledi su prilog jačanju kritičke moći suđenja crnogorskih građana, kao autorski kritički bilans prvog godišta novog režima u Crnoj Gori.


Pogledajte sve od autora: Lalović, D.; Ivezić, D.
Pogledajte sve iz područja: Društvene znanosti / novinarstvo / politologija / diplomacija


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.