Udovičić, Božo: Čovjek i okoliš

Autor: Udovičić, Božo
Šifra: 333-19-40
Izdavač: Kigen, Zagreb
Godina izdanja: 2009

Dimenzije: 17,00 x 24,00 cm.
Opseg: 303 stranice.
Uvez: meki, plastificirani; s preklopom.
Stanje knjige: odlično.

O knjizi:

Svatko želi da se opasni otpad sigurno pospremi – ali po mogućnosti radije dalje od njih. Dok se vlade i industrije trude odlučiti što da se radi, oni koji se bave zaštitom okoliša ovaj argument vraćaju jedan korak natrag pitanjem: Koliko otpada uopće treba proizvesti. Svake godine Amerikanci odbace gotovo tonu smeća po stanovniku, a iz britanskih koševa za smeće godišnje bi se moglo sagraditi 60 egipatskih piramida. Ekolozi vjeruju da bi se moglo učiti nešto i od gradova Trećeg svijeta, gdje se svaka limenka, svaka auto-guma i svaki komadić papira skuplja za preradu i ponovnu upotrebu.

Smetlišta mogu biti pronađeno blago za domišljate gradske uprave. Papirnati otpad, metal i staklo mogu se preraditi, ponovno iskoristiti. Kuhinjski ostatak mogao bi se pretvarati u gnojivo i gorivo. Machidu, glavni grad smeća sada prerađuje 90% svojeg smeća. Industrije otkrivaju da one mogu preraditi svoje štetne otpade – ili ih koristiti za proizvodnju unosnih novih proizvoda. Švedska pomaže kompanijama pronalaziti kupce koji mogu koristiti njihov opasni otpad, a i međunarodna trgovina manje opasnim prerađevinama je u usponu. Na primjer, Japan uvozi metalni otpad iz Amerike i tako pretvara prošlogodišnji Buick u ovogodišnju Toyotu.


Pogledajte sve od autora: Udovičić, Božo
Pogledajte sve od nakladnika: Kigen, Zagreb
Pogledajte sve iz područja: Humanističke znanosti / sociologija / antropologija


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.