Bežovan, Gojko: Civilno društvo

Autor: Bežovan, Gojko
Šifra: 1307-17-61
Izdavač: Nakladni zavod Globus, Zagreb
Godina izdanja: 2005

Dimenzije: 15,50 x 23,50 cm.
Opseg: 317 stranica.
Uvez: tvrdi plastificirani; s plastificiranim zaštitnim ovitkom.
Stanje knjige: odlično.

Biblioteka Kultura.

Drugo izdanje.

Sa stranice nakladnika:

Civilno društvo u Hrvatskoj ima slabu tradiciju. Pola stoljeća komunizma i totalitarne ideologije, neuspjela tranzicija tj. pretvorba, te nepostojanje iskustva u slobodi udruživanja, dugoročno će odrediti domete razvoja civilnog društva. Gojko Bežovan se prvi u nas, i to kroz duže vremensko razdoblje, sustavno bavio problemima razvoja civilnog društva u kontekstu njegova rada na međunarodnim projektima, sudjelovanjima u raspravama i inicijativama na nacionalnoj, europskoj i globalnoj razini. U knjizi svoja izlaganja potkrijepljuje brojnim tabelama i ilustracijama grafičkih prikaza s ciljem dodatnog rasvijetljavanja fenomena o kojima raspravlja, što će biti od velike koristi posebice studentima sociologije, politologije, prava, te istraživačima i policy-makerima koji se bave civilnim društvom.

"Civilno društvo je danas u svijetu prvorazredna znanstvena i politička tema čije je značenje bitno poraslo paralelno s produbljivanjem krize intervencionističke, kejnzijanske države-nacije, širenjem procesa globalizacije, porastom utjecaja neoliberalizma kao načina regulacije društvenih odnosa, a posljedično tome, i intenziviranja procesa individualizacije u suvremenom društvu. Knjiga Gojka Bežovana vrijedan je vrlo dobro fundiran rad koji će svakako zanimati znanstvene, političke i druge krugove hrvatske javnosti."

prof. dr. sc. Vlado Puljiz


Pogledajte sve od autora: Bežovan, Gojko
Pogledajte sve od nakladnika: Nakladni zavod Globus, Zagreb
Pogledajte sve iz područja: Društvene znanosti / novinarstvo / politologija / diplomacija


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.