Chi, put energije

Autor: Stevanovitch, Vlady
Šifra: 2-19-99
Izdavač: VBZ, Zagreb
Godina izdanja: 2008

Puna knjižarska cijena: 135,00 kn

Naša cijena

100,00 kn

Vaša ušteda: 35,00 kn

Dodaj u košaricu

Što je lista želja?

Dimenzije: 15,50 x 23,50 cm.
Opseg: 261 stranica.
Uvez: meki, plastificiran.
Stanje knjige: odlično.

Chi, put energije: Buđenje i razvoj Chija ili životne energije.


O knjizi:

Chi je nezamjenjiva energija koju život koristi u svim svojim oblicima kako bi se izrazio. Životna energija koja, kada slobodno teče unutar tijela dinamizira sve ljudske potencijale - fizičke i mentalne. Zadivljujuće je da ta životna snaga sluša našu volju.

Uz pomoć ovog priručnika u kojem je detaljno opisano 90 tehnika opuštanja, disanja, tai chi chuana, Qi Gonga, kruženja energije... naučiti ćete novi jezik; jezik tijela ili bolje rečeno jezik živog bića.

Naučiti ćete kako se pravilno služiti sposobnošću koja je svojstvena svim živim bićima; kako upravljati energijom. Opisane tehnike i vježbe poučit će vas kako to činiti. Vi ste ti koji zatim odlučujete sto ćete s time činiti - usmjeriti se na zdravlje, opće stanje, dinamičnost, svjesnost tijela, ljubav, punoću življenja, uspjeh, unutarnji mir, proširenje svijesti, sjedinjenje s božanskim...

Važno je samo da ono što činite bude korisno za dobrobit čovječanstva.

Vlady Stevanovitch je rođen 1925. godine. Glazbu je počeo učiti kad mu je bilo 6 godina, a u 15. je godini shvatio da će ga, usprkos ustrajnosti i entuzijazmu, nepremostive fizičke teškoće i tjelesni nedostaci onemogućavati u postizanju duhovne dubine te umjetnosti. Nedovoljno razvijen prsni koš i iskrivljena kralježnica, za posljedicu su imali nepravilno disanje i osjetljivo zdravlje. Ipak, bio je ustrajan u traženju rješenja i pomoći. Jedan čovjek, koji se nakon mnogo godina vratio iz Indije, s mnogo je dobronamjernosti pokazao zanimanje za mladićeve probleme. Za nekoliko je godina preoblikovao njegovo tijelo napravivši od njega mladog atletu. Budući da je od djetinjstva bio naviknut na metodičan i naporan rad potreban za učenje glazbe, Vlady Stevanovitch je marljivo prihvaćao ponuđeno učenje.

Neumorno je trenirao i vježbao disanje i upravljanje energijom. To je postao i ostao njegov način života i ponašanja sve do danas. Tek je mnogo poslije shvatio da ga je vodio veliki Učitelj, koji mu je prenio bit tradicionalnoga orijentalnog učenja.

Godinama je paralelno pokušavao ovladati dvjema vještinama: jednom vezanom uz životnu energiju i drugom uz glazbenu ekspresiju. Jednoga dana popustio je pred očitim. Ono što je pokušavao dostići u umjetnosti, bilo mu je nadohvat ruke na području unutarnjega razvoja. Tako je napustio zanimanje glazbenika i u potpunosti se posvetio istraživanju puta s kojim ga je upoznao njegov Učitelj.

26 godina nakon susreta s prvim Učiteljem, susreće novog Učitelja. Zahvaljujući golemoj sreći, na jednom mondenom skupu gdje nije poznavao nikoga i gdje nije imao što raditi, našao se pred čovjekom koji također nije pripadao toj sredini. Odmah je u njemu prepoznao Učitelja, koji mu je prišao bez ikakva uvoda: "Vi ste napredan učenik. Vas je poučavao veliki Učitelj, čiji otisak nosite. Vaš razvoj nije završen. Dođite raditi sa mnom. Ja Vam mogu pomoći da napredujete". Dakle, krajnji je rezultat njegova rada uslijedio nakon 30 godina učenja. Od tada se sve promijenilo. Vlady se povukao iz društvenoga života, sa stručnjacima s Istoka istraživao je i druge discipline. A što je osobito važno, od jednog starog Učitelja iz Kine naučio je Tai Ji Quan. Njega je također otkrio zahvaljujući sreći.


U 60. godini života prekida tišinu koju sije nametnuo. Počinje pisati knjige i osniva školu koja se za nekoliko godina proširila svijetom, jednostavno prenoseći učenje, koje odobravaju veliki kineski stručnjaci. Jedan od njih, Rinnie Tang, ističe: "Vlady Stevanovitch je svakako jedan od najsuptilnijih istraživača Tai Ji Quana na Zapadu. On je shvatio univerzalni duh tog učenja, ne dopustivši da ga zavedu vanjski elementi karakteristični za kinesku kulturu".Pogledajte sve od autora: Stevanovitch, Vlady
Pogledajte sve od nakladnika: VBZ, Zagreb
Pogledajte sve iz područja: Alternativa / samopomoć


Novosti

Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno