Springsteen, Bruce: Born to Run

Autor: Springsteen, Bruce
Šifra: 116-20-2
Izdavač: Profil, Zagreb
Godina izdanja: 2016

Dimenzije: 15,00 x 23,00 cm.
Opseg: 521 stranica.
Uvez: meki, plastificirani; s preklopom.
Stanje knjige: odlično.

Born to Run: Autobiografija.

S engleskog preveli: Lada Furlan Zaborac i Dražen Čulić.

I. izdanje.

Bogato fotografijama na kvalitetnom sjajnom papiru.

Preuzeto s ovitka:

Godine 2009. Bruce Springsteen i E Street Band nastupili su u poluvremenu Super Bowla. Iskustvo je bilo toliko uzbudljivo da je Bruce odlučio pisati o tome. Tako je začeta ova izuzetna autobiografija. Tijekom proteklih sedam godina Bruce Springsteen posvetio se pisanju priče svog života donoseći istu onu iskrenost, humor i originalnost koju poznajemo iz njegovih pjesama.

Opisuje odrastanje katolika u Freeholdu, u New Jerseyju, odrastanje između poezije, opasnosti i mraka koje su hranili njegovu maštu vodeći do, kako sam ističe, velikog praska – prvog nastupa Elvisa Presleyja u emisiji Eda Sullivana. Živo se prisjeća neumornog nastojanja da postane glazbenik, ranih dana kao kralja barskih bendova u Asbury Parku i uspona E Street Banda. Razoružavajućom iskrenošću prvi put opisuje i priču o osobnim borbama koje su inspirirale njegove najbolje radove i pokazuje nam zašto pjesma Born to Run otkriva više nego što smo ranije znali.

Born to Run bit će otkriće svima koji su ikada uživali u Bruceu Springsteenu, no ova je knjiga puno više od memoara legendarne rock-zvijezde. Ovo je knjiga za radnike i sanjare, roditelje i djecu, ljubavnike i usamljenike, umjetnike, čudake ili za svakoga tko je ikad želio biti kršten u svetoj rijeci rock ‘n’ rolla. Rijetko je koji izvođač ispričao vlastitu priču s toliko snage i zamaha. Poput brojnih njegovih pjesama (Thunder Road, Badlands, Darkness on the Edge of Town, The River, Born in the USA, The Rising i The Ghost of Tom Joad – navedimo samo neke) autobiografija Brucea Springsteena napisana je liričnošću jedinstvenog umjetnika i mudrošću čovjeka koji je duboko razmišljao o svom iskustvu.


Pogledajte sve od autora: Springsteen, Bruce
Pogledajte sve od nakladnika: Profil, Zagreb
Pogledajte sve iz područja: Književnost / biografije / autobiografije


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno