Početna Knjige Domaćinstvo bonton Bonton: zlatna pravila lijepog ponašanja

Blackbirds, T.; Blackbirds, B.: Bonton: zlatna pravila lijepog ponašanja

Autor: Blackbirds, T.; Blackbirds, B.
Šifra: 1229-16-8
Izdavač: Mozaik knjiga, Zagreb
Godina izdanja: 2004

Dimenzije: 17,00 x 24,00 cm.
Opseg: 320 stranica.
Uvez: tvrdi, plastificiran.
Stanje knjige: vrlo dobro.

Iz predgovora:
Obzir prema pravima i osjećajima drugih nije samo osnovno pravilo ponašanja kod kuće, na javnim mjestima i u društvu, nego je to i temelj na kome je izgrađen cjelokupni društveni život.
Iz gornje premise proizlaze i sva pravila lijepog ponašanja, od osnovnog: \"Nikad ne činite ništa što bi moglo na bilo koji način povrijediti druge\", preko načela jednakosti: \"Ne uzimajte više nego što vam pripada\", bez obzira na to radi li se o klupi u parku, sjedalu u vlaku ili jelu za stolom, pa sve do detaljnih uputa o ponašanju u određenim prigodama.
No u skladu s mudrom izrekom \"Erare humanum est\" (\"Griješiti je ljudski\"), uvijek će se dogoditi da zaboravimo nečije ime, nenamjerno nekoga uvrijedimo, stanemo mu na nogu ili upotrijebimo krivu vilicu.
Tako je to u životu i zasigurno sve to zajedno i nije tako strašno. Jer, ponašati se poput stroja po strogim pravilima nije nimalo zabavno, a niti cilj slobodnog shvaćanja života. Stoga, za razliku od sličnih knjiga, ovu shvatite kao podsjetnik, a ne kao zakon po kojem se treba vladati.
A ako ste uz to još doznali nešto novo i zanimljivo, to će značiti da je ova naša knjiga postigla cilj i opravdala svoju temeljnu namjenu.


Pogledajte sve od autora: Blackbirds, T.; Blackbirds, B.
Pogledajte sve od nakladnika: Mozaik knjiga, Zagreb
Pogledajte sve iz područja: Domaćinstvo / bonton


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno