Balog, Zvonimir: Bonton: kako da ne postanem klipan-ica u 100 lekcijica I-II

Autor: Balog, Zvonimir
Šifra: 288-19-37
Izdavač: Znanje, Zagreb
Godina izdanja: 1995

Dimenzije: 17,00 x 24,00 cm.
Opseg: 434 stranice u 2 sveska.
Uvez: tvrdi, plastifiicrani; u plastificiranoj zaštitnoj kutiji.
Stanje knjige: odlično; oštećena zaštitna kutija.

Ilustrirao: Ninoslav Kunc.

O knjizi:

Knjiga Bonton nastala je okupljanjem kratkih tekstova koje je autor Zvonimir Balog objavljivao u školskim časopisima, predstavljale su nešto između humorističnog komentara nepoželjnog ponašanja i nenametljivih uputa kako i zašto izbjegavati takvo ponašanje.

Prva knjiga je podijeljena na poglavlja U kući, Za stolom i te glupe stvari, Pozdravljanje, hodanje i slično vodanje, U školi, Čuvanje okoline, U javnim ustanovama i Kako naći sebe.

Autor knjigu počinje poglavljem Treba li prije upotrebe knjigu promućkati, upućujući malog čitatelja da knjigu može čitati od početka do kraja, od korice do korice, redom ili se - prema prigodi i potrebi - njome služiti kao savjetnikom za nedoumice koje ima u pogledu vlastita ponašanja.

U drugom dijelu Bontona, knjizi koja čitatelju pomaže da ne postane klipan ili klipanica u sto lekcijica bavi se nešto dubljim i temeljitijim pitanjima. Poglavlja Tko si, odakle dolaziš, kamo ideš, Možemo li biti zadovoljni sa sobom, Iskušenja samog đavla, Kako jesti, kako na ve-ce školjku sjesti, Kazalište i pokazivalište, Oko kućnog praga, I ulica je predvorje tvoga doma, Potpuno je jasno, štreberima je u školi krasno dat će djeci na pragu puberteta zanimljive ideje o tome kako riješiti neke svoje probleme, ukazati im na neprihvatljive oblike ponašanja, ali ih i zabaviti.


Pogledajte sve od autora: Balog, Zvonimir
Pogledajte sve od nakladnika: Znanje, Zagreb
Pogledajte sve iz područja: Dječja i omladinska literatura / dječje i omladinske enciklopedije / priručnici / antologije


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno