Biester, H.E.; Schwarte, L.H.: Bolesti peradi

Autor: Biester, H.E.; Schwarte, L.H.
Šifra: 1497-10-21
Izdavač: Poljoprivredni nakladni zavod, Zagreb
Godina izdanja: 1955

Naša cijena

€ 13,33
€ 19,90

| 100,43 kn
149,94 kn

Fiksni tečaj: 1 € = 7,53450 kn

Dodaj u košaricu

Što je lista želja?

Dimenzije: 17,00 x 23,50 cm.
Opseg: 908 stranica.
Uvez: tvrdi.

Preuzeto iz knjige:

PREDGOVOR HRVATSKOM IZDANJU
Iako peradarstvo ugrožavaju mnogobrojne bolesti u većoj mjeri nego ostale grane stočarstva, ipak je literatura o bolestima peradi kako kod nas, tako i u drugim zemljama, veoma oskudna. Razlog je tomu, što je istraživanju bolesti peradi tek u posljednje vrijeme posvećena ona pažnja, koju peradarstvo zaslužuje po svom sve većem značenju u narod­noj privredi. U takvoj oskudici stručne literature ukazala se potreba, da se prevede ovo djelo, koje predstavlja najbolju knjigu ove vrste uopće.
Knjigu su napisala 34 američka istraživača, od kojih je svaki obradio ono područje, koje je sam najviše istraživao, i u kojem je priznati struč­njak. Samo tako se i mogao postići zamjeran kvalitet, kojim se odlikuje ova knjiga. Različitost stila i izvjesna ponavljanja predstavljaju više prednost nego nedostatak, kako to ističe američki izdavač. Osim samih bolesti u knjizi obrađena je anatomija, fiziologija i genetika peradi te higijena, držanje i hranjenje, odnosno njihovo značenje za samu pato­logiju. Čitavo djelo prožima američka praktičnost i realnost.
Iako je knjiga namijenjena američkom peradarstvu, koje se razvija u drugačijim uvjetima i prilikama od našega, njome će se stručnjak moči dobro služiti i primijeniti je na naše prilike. Ma da je priručnik pisan u prvom redu za praktične veterinare i studente, on će dobro doći i dru­gim stručnjacima, koji rade u ovoj grani stočarstva, a isto tako i obra­zovanim peradarima.
Prevodioci se nadaju, da će ovaj prijevod biti od koristi našem peradarstvu i da će ubrzati njegov razvoj. U ostvarenju tih njihovih nada oni vide glavni smisao svojih napora u izdavanju ovog djela.
Pogledajte sve od autora: Biester, H.E.; Schwarte, L.H.
Pogledajte sve od nakladnika: Poljoprivredni nakladni zavod, Zagreb
Pogledajte sve iz područja: Medicinske znanosti / veterina


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.