Doroghy, Zvonimir: Blago latinskog jezika

Autor: Doroghy, Zvonimir
Šifra: 1139-19-79
Izdavač: Matica Hrvatska, Zagreb
Godina izdanja: 1966

Dimenzije: 15,00 x 20,00 cm.
Opseg: 513 stranica.
Uvez: tvrdi kartonski, zlatotisak na hrptu, plastificirani zaštitni ovitak.
Stanje knjige: vrlo dobro; ovitak pohaban.

Izvanredno izdanje.

Thesaurus linguae latinae.

Zbirka latinskih citata - Sentencija - Poslovica - Krilatica - Uzrečica.

S ovitka:
Zvonimir Doroghy uspio je - po mišljenju najuvaženijih la­tinista - sastaviti zbirku la­tinskih poslovica i mudrih iz­reka, najopsežniju i najbogati­ju na čitavome svijetu. Poslovice su birane iz besmrt­nih djela antičkih pisaca, tih kamena temeljaca naše kultu­re i civilizacije.

Rijetko ćemo sresti klasično ili suvremeno književno ili znanstveno djelo, koje ne bi bilo začinjeno ponekom latin­skom poslovicom. Latinske iz­reke ponovo i sve više ulaze u predavanja, govore i svakidašnje razgovore.

Vrijednost zbirke povećava i to što se uz pretežan broj la­tinskih izreka navode poslovi­ce ista ili slična značenja iz našega narodnog blaga. Po­sebno je zanimljiv dodatak koji, uz napise kulturno-historijske vrijednosti, sadrži niz šala, dosjetki, uspjelih igara riječi, neobično sazdanih sti­hova, zagonetki, prigodnih pje­sama i jezičnih zanimljivosti. Bogati materijal ovoga priruč­nika, ovako preveden i protumačen, poslužit će ne samo poznavaocima latinskoga jezi­ka, nego i svakom čovjeku ko­ji svakodnevno nailazi na la­tinske riječi i izreke u novi­nama, knjigama, razgovorima.


Pogledajte sve od autora: Doroghy, Zvonimir
Pogledajte sve od nakladnika: Matica Hrvatska, Zagreb
Pogledajte sve iz područja: Književnost / klasična književnost


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno