Bit International, br. 2

Autor: Kelemen, B.; Putar, R. (uredili)
Šifra: 441-19-1
Izdavač: Galerija grada Zagreba, Zagreb
Godina izdanja: 1968

Dimenzije: 21,00 x 24,00 cm.
Opseg: 136 stranica.
Uvez: meki, plastificirani.
Stanje knjige: vrlo dobro.

Autori tekstova: Ješa Denegri, Herbert W. Franke, Hiroshi Kawano, Georg Nees, Frieder Nake, Michael Noll, M. R. Schroeder, Leslie Mezei, Petar Milojević, Marijan Vejvoda.

O časopisu:
"Bit international višejezični je časopis za vizualna istraživanja i teoriju medija kojeg je od 1968. do 1972. godine objavljivala Galerija suvremene umjetnosti u Zagrebu kao dio pokreta Novih tendencija (1961–1973). Ukupno je objavljeno 9 izdanja od čega dva dvobroja. Nove tendencije su tijekom najsnažnije hladno ratovske podjele svijeta u Zagrebu, najprije kao međunarodna izložba, a potom i kao pokret, okupljale umjetnike i znanstvenike iz cijelog svijeta na jedinstvenoj platformi za razmjenu teorija i praksi. Prva izložba Novih tendencija 1961. predstavila je neokonstruktivističku i konkretnu umjetničku praksu, monokromnu umjetnost, vizualna istraživanja u alogoritam- skoj umjetnosti, svjetlost, te interaktivnost i nestabilne medije. Na drugoj izložbi 1963. godine uspostavlja se network umjetnika i izložba prerasta u međunarodni pokret na platformi umjetnosti novog doba koja pozitivnim odnosom prema znanosti, vizualnim eksperimentima i kritičkim preispitivanjem vizualne sfere teži društvenoj promjeni i ukidanju umjetnosti i unikatnog umjetničkog objekta. Smatralo se potrebnim ustanoviti nove oblike distribucije umjetnosti izvan umjetničkog tržišta, što bi pristup umjetnosti trebalo omogućiti svakome."


Pogledajte sve od autora: Kelemen, B.; Putar, R. (uredili)
Pogledajte sve od nakladnika: Galerija grada Zagreba, Zagreb
Pogledajte sve iz područja: Škrinjica s blagom / stare i rijetke knjige - izbor / hrvatske knjige / vezane uz hrvatsku


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.