Rifkin, Jeremy: Biotehnološko stoljeće

Autor: Rifkin, Jeremy
Šifra: 234-20-61
Izdavač: Naklada Jesenski i Turk; Hrvatsko sociološko društvo, Zagreb
Godina izdanja: 1999

Dimenzije: 14,50 x 21,00 cm.
Opseg: 310 stranica.
Uvez: meki, plastificirani; s preklopom.
Stanje knjige: manje oštećenje ruba korica; na predlistu prisutna posveta precrtana korektorom u traci.

Trgovina genima u osvit vrlog novog svijeta.

Preuzeto:

Provokativnog naslova, a i sadržaja, ova knjiga otvara mnoga pitanja i probleme vezane uz praktičnu primjenu novih tehnoloških dostignuća. Jeremy Rifkin već je napisao veći broj knjiga (prije ove, četrnaest) o implikacijama primjene novih znanstvenih i tehnoloških dostignuća na društvo i okoliš. Izuzetno je angažiran u javnim debatama o problemima primjene najnovijih tehnoloških dostignuća u praksi. Osnivač je i predsjednik Foundation on Economic Trends u Washingtonu D.C. Na Wharton School of Finance and Commece Executive Education Program predaje o budućim trendovima u znanosti, tehnologiji i globalnoj ekonomiji. Njegov je stav radikalan utoliko što pokušava javno istaknuti i obratiti pažnju na sve one zanemarene, prešućene, nedovoljno istražene, od javnosti sakrivane, negativne i potencijalno katastrofalne posljedice nepromišljenog prihvaćanja i primjenjivanja novih tehnologija.
Biotehnološko stoljeće razmatra utjecaj biotehnologije na okoliš, ljudsko društvo, prevladavajući svjetonazor. Osnovna Rifkinova teza jest da kraj industrijske ere nagovještava novu eru - eru biotehnologije. Odakle, po njemu, to možemo zaključiti? S jedne strane, svijet se suočava sa tri osnovna globalna problema - smanjenjem neobnovljivih Zemljinih rezervi energije, efektom staklenika i smanjivanjem biološke raznovrsnosti. S druge strane, nove tehnologije, u ovom slučaju biotehnologije, predstavljaju primamljivo obećanje rješenja upravo ovih problema. Mogućnosti spajanja dostignuća genetske i računalne revolucije, te sve učestalije primjene laboratorijskih dostignuća u medicinskoj i poljoprivrednoj praksi, otvaraju nove perspektive, ali i nova pitanja.Pogledajte sve od autora: Rifkin, Jeremy
Pogledajte sve od nakladnika: Naklada Jesenski i Turk; Hrvatsko sociološko društvo, Zagreb
Pogledajte sve iz područja: Humanističke znanosti / sociologija / antropologija


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.